Sri Lanka prohibeix dues organitzacions islamistes sospitoses dels atemptats
Els atacs han activat la lluita contra el terrorisme i ja s'han detingut un centenar de persones

Sri Lanka prohibeix dues organitzacions islamistes sospitoses dels atemptats

Emparat per la llei d'emergència nacional, el president de Sri Lanka, Maithripala Sirisena, ha anunciat que, a més, "el Govern en requisarà les propietats"

RedaccióActualitzat

El govern de Sri Lanka ha ordenat la il·legalització de les dues organitzacions presumptament responsables dels atemptats contra quatre hotels de luxe i tres esglésies cristianes de Sri Lanka. El govern no les havia pogut prohibir abans perquè la llei requereix que hi hagi proves molt evidents en contra.

Així ho ha anunciat el president de Sri Lanka, Maithripala Sirisena. Es tracta de l'Organització per al Monoteisme Nacional (National Thawheed Jammath o OMN) i la Jamathei Millathu Ibraheem (JMI).

El decret presidencial, publicat a la web oficial del president, està emparat per la llei d'emergència nacional. "El Govern requisarà les propietats de totes dues organitzacions", diu la nota oficial.

Així mateix, el president ha confirmat "mesures addicionals per il·legalitzar altres grups extremistes del país, de nou sota la prerrogativa de la llei d'emergència mencionada".

Els atacs contra esglésies i hotels, amb més de 250 morts, han activat la lluita contra el terrorisme a Sri Lanka i ja s'han detingut un centenar de persones. La matinada d'aquest dissabte, una operació policial contra un dels amagatalls dels jihadistes ha acabat amb 16 morts, entre els quals tres dones i sis nens.

El president del país, Maithripala Sirisena, diu que la policia busca 140 persones que podrien tenir relació amb els atemptats i que podrien estar relacionades amb el grup extremista Estat Islàmic des del 2013. Sirisena reconeix en un comunicat que la seguretat nacional ha quedat debilitada després de la guerra civil viscuda al país.

ARXIVAT A:
Terrorisme
Anar al contingut