Obama i Springsteen, duo a "Rebels: Born in the USA" i vells amics a la vida real
Estats Units

Springsteen i Obama fan junts un podcast per compartir intimitats i la visió dels EUA

Els dos amics discuteixen sobre la polarització actual que pateixen els Estats Units i comparen les seves vides, diferents però paral·leles

Yasmin Córdoba SchwanebergActualitzat

Bruce Springsteen i Barack Obama presenten conjuntament un podcast de Spotify on parlen sobre temes com la masculinitat, la paternitat, el matrimoni, la raça o l'actualitat dels Estats Units.

El músic i l'expresident dels Estats Units, ja vells amics, han titulat "Rebels: Born in the USA" la sèrie de 8 capítols, disponible exclusivament a través de la plataforma musical. Aquest dilluns ja s'han pogut escoltar els dos primers capítols i s'ha publicat un tràiler de presentació on se'ls veu a l'estudi que l'estrella del rock té a casa seva, a Nova Jersey, en una conversa íntima i distesa.

 

 

Els dos amics, Bruce Springsteen i Barack Obama, es van conèixer personalment per primera vegada el 2008, quan el cantant va participar en la campanya electoral a favor del candidat demòcrata.

Ara, tretze anys més tard, les converses entre les dues figures analitzen l'actual clima polític polaritzat als Estats Units i plantegen preguntes del tipus "Com hem arribat fins aquí?" o "Com podem tornar a una història nord-americana més unificada?". Qüestions que es poden sentir en la introducció del podcast.

 

Vides "paral·leles"

La sèrie projecta la idea que les dues figures tenen molt en comú, sobretot pel que fa als seus valors, tot i haver tingut vides molt diferents, com Obama resumeix amb humor en el vídeo de presentació:

"Ell és un home blanc, d'un petit poble de Jersey. Jo soc un home negre de raça mixta, nascut a Hawaii. Ell és una icona del rock'n'roll i jo....no soc tan genial."

 

Però Obama es queda amb allò que els uneix, els "viatges paral·lels" que han estat les seves vides:

"Superficialment, Bruce i jo no tenim gaire en comú. Però al llarg dels anys, hem descobert que tenim una sensibilitat compartida sobre el treball, la família i els Estats Units.

A la nostra manera, Bruce i jo hem estat en viatges paral·lels buscant una manera de connectar les nostres cerques individuals de sentit, de veritat i de comunitat amb la història més àmplia dels Estats Units."

 

Bruce Springsteen reconeix que la falta de comunicació amb el seu pare el va marcar per sempre (Reuters/Eduardo Muñoz)


L'absència del pare

Com ja és recurrent a les retrospectives vitals de Springsteen, la figura paterna n'és una peça clau. En aquest cas, els dos reconeixen haver patit, per motius diferents, per allò que els seus pares no van saber donar-los. Springsteen parla de la falta d'un pare comunicatiu i afectuós:

 

"El meu pare estava callat la major part del temps. No era comunicatiu. Vaig créixer pensant que al meu pare l'avergonyia tota la seva família."


Obama, en canvi, explica l'absència total de la figura paterna durant bona part de la seva infantesa:

 

"El meu pare se'n va anar quan jo tenia 2 anys i no el vaig conèixer fins que en vaig tenir 10, quan va venir a veure'ns durant un mes. No tenia cap manera de connectar amb ell. Era un estrany que, de sobte, va aparèixer a casa nostra."

 

Vides paral·leles en contextos molts diferents centren el podcast d'Obama i Springsteen (Spotify)


Però el tàndem Springsteen-Obama no vol ser un "acte de nostàlgia":

"El que hem descobert durant aquestes converses és que encara compartim una creença fonamental sobre els Estats Units. No com un acte de nostàlgia, sinó com una brúixola per al dur treball que encara tenim al davant."

 

El podcast de Spotify es compartirà a 85 nous mercats en els pròxims dies i estarà disponible per a més de mil milions de persones al món. És el resultat d'una col·laboració entre Spotify i la productora del matrimoni Obama, Higher Ground Productions, anunciada el 2019.

 

"És un debat personal i profund entre dos amics que exploren el seu passat, les seves creences i el país que estimen: el que va ser, el que és i el que hauria de ser en el futur."

 

Barack i Michelle Obama durant un acte de la seva fundació a Chicago (Reuters/Kamil Krzaczynski)

 

El nou mercat de Spotify

Abans de "Rebels: Born in the USA", Spotify ja va produir, també amb Higher Ground Productions, el primer podcast d'aquest tipus dedicat a l'exprimera dama, "The Michelle Obama Podcast", que va arrasar a l'estiu i es va col·locar en el primer lloc en la llista de podcasts.

Spotify ha passat de ser només una plataforma musical a apostar per la seva expansió a partir de nous formats, com els podcasts. En aquesta línia, ha arribat a acords amb celebritats com Kim Kardashian o el còmic i exdeportista Joe Rogan amb una inversió de més de 500 milions de dòlars. Actualment, Spotify ofereix ja més de 2 milions de podcasts en la seva biblioteca.

 

ARXIVAT A:
Estats UnitsXarxes socials
Anar al contingut