Logotip de Spotify

Spotify personalitzarà la música segons l'estat d'ànim a través del reconeixement de veu

El creixent ús de dades de veu per part del servei de streaming desperta recels per l'ús que es pot arribar a fer d'aquesta tecnologia

RedaccióActualitzat

Una patent de Spotify permetrà a la popular aplicació musical oferir als seus usuaris cançons personalitzades en funció del seu estat emocional, analitzant el seu to de veu i tenint en compte gènere, edat o accent. D'aquesta manera, Spotify posarà les tecnologies de reconeixement de veu al seu servei per diferenciar-se de la competència, fidelitzar els que ja utilitzen l'aplicació i atraure nous usuaris.

El mes de desembre passat, aquest servei de streaming va fer públic un estudi sobre com la personalitat d'una persona determina a un cert nivell els seus gustos musicals.

La patent va ser registrada l'any 2018, però no ha estat fins al passat 12 de gener que ha estat acceptada. La forma com Spotify ofereix ara llistes personalitzades és a base de processar les escoltes anteriors d'un usuari o de respondre preguntes sobre gènere, edat o bandes preferides.


Preocupació per una mala utilització de la tecnologia

Segons el registre de l'Oficina de Patents dels EUA, la tecnologia patentada permet identificar l'entonació, el ritme o l'estrès de qui empri l'aplicació musical i classificar l'estat d'ànim de l'usuari en funció de si està content, trist o en un estat emocional neutre. També pot identificar el seu gènere o edat.

Aquesta informació després es combina amb la dels gustos musicals dels seus amics o la d'anteriors cançons escoltades.

La nova funcionalitat s'afegeix a la modalitat karaoke recentment patentada pel servei, que permet als usuaris de Spotify gravar-se cantant sobre les seves cançons preferides, fet que atorga a la recol·lecció de dades de veu un paper cada cop més important per a l'aplicació musical.

Però un informe recent de l'ONG Article 19 ha denunciat com les tecnologies de la veu que permeten obtenir informació sobre l'estat emocional dels seus usuaris podrien ser utilitzades per governs com el xinès per augmentar encara més el control social sobre la seva població.

"Molts d'aquests sistemes no expliquen com actuaran amb aquestes dades i què en faran a llarg termini", afirmava amb preocupació a Reuters Shazeda Ahmed, una doctoranda de la Universitat de Berkeley i coautora de l'informe.

ARXIVAT A:
Tecnologia
Anar al contingut