Spotify "castiga" la música d'R. Kelly, acusat d'abusos sexuals

El raper és el primer a veure's afectat per una nova política sobre continguts d'odi de la companyia sueca
Spotify "castiga" la música d'R. Kelly, acusat d'abusos sexuals
Nova York

Spotify "castiga" la música d'R. Kelly, acusat d'abusos sexuals

El raper és el primer a veure's afectat per una nova política sobre continguts d'odi de la companyia sueca
Redacció Actualitzat
TEMA:
Música

R. Kelly, cantant i productor

Decisió inèdita de Spotify. La plataforma de música en línia ha decidit penalitzar la música del cantant i productor R. Kelly, acusat d'abusos sexuals.

La decisió suposa que ha retirat de les seves llistes de reproducció recomanades les cançons del raper nord-americà. No és que la seva música desaparegui de Spotify, sinó que no serà a les propostes musicals que presenta la plataforma i, per tant, deixen de promocionar-lo activament.

Aquesta postura s'emmarca, segons la companyia sueca, en una nova política interna sobre els continguts d'odi i les conductes reprovables.

La música d'R. Kelly ha estat la primera a veure's afectada uns dies després que el moviment Time's Up contra l'assetjament sexual amplifiqués una campanya que demanava a la indústria musical "silenciar" el cantant amb l'etiqueta #MuteRKelly.

Notícia relacionada: Cosby i Polanski, jutjats per agressions sexuals, expulsats de l'Acadèmia de Hollywood

El moviment que ha aflorat els últims mesos, com el del #MeToo, es va fer ressò de diverses acusacions d'abús sexual que fa anys que pesen sobre el cantant del hit "I believe I can fly", tot i que mai ha estat condemnat.

En un comunicat, Spotify assegura que no tolera continguts que promocionin, defensin o incitin a l'odi i la violència per motius de raça, religió, identitat de gènere, sexe, ètnia, nacionalitat, orientació sexual, discapacitat o estatus de veterà.

"Qualsevol artista o creador que faci qualsevol cosa particularment nociva o odiosa (per exemple, violència contra els infants o violència sexual), això pot canviar la forma que tenim de treballar-hi o de donar-los suport."

En aquest sentit l'empresa sueca ha anunciat que ha desenvolupat una eina, Audiowatch, que identifica els continguts considerats d'odi segons "registres internacionals específics".

Notícia relacionada: L'Acadèmia Sueca no concedirà el Nobel de Literatura per l'escàndol d'abusos sexuals

Els usuaris, a més, poden reportar aquest tipus de continguts a la plataforma, que anteriorment ja ha eliminat cançons de grups nacionalistes blancs.

ARXIVAT A:
Música Masclisme Xarxes socials Internet