Col·leccionistes d'ullals de mamut van trobar l'exemplar momificat de Sparta (Reuters)

Sparta, un cadell de lleó de les cavernes amagat 28.000 anys al gel de Sibèria

Els científics ho consideren una troballa "única", perquè aquesta femella està tan ben preservada que fins i tot podria tenir llet de la mare a l'interior

Actualitzat

Sparta és el nom d'un cadell de lleó de les cavernes que va néixer fa 28.000 anys. Així ho han determinat els científics que han estudiat la mòmia d'aquest animal extingit fa milers d'anys, que es va trobar al permafrost o capes gelades de Sibèria.

És una femella molt ben preservada, amb les dents, pell, teixits tous i òrgans interns intactes, i fins i tot podria tenir dins restes de llet de la mare, cosa que el fa un exemplar "únic", segons Valery Plotnikov, un dels científics que han participat a l'estudi, ja que "si tenim això, podem entendre quina era la dieta de la seva mare".

L'animal va ser trobat al riu Semyuelyakh a la regió de Iacútia, a Rússia, el 2018.

Boris és un cadell de lleó més gran que Sparta (Reuters)

A només 15 metres de distància es va trobar també un cadell mascle, Boris, però van néixer amb milers d'anys de diferència. Boris va viure fa 43.448 anys, segons l'estudi publicat a la revista Quaternary.

Aquests dos exemplars, d'entre un i dos mesos, van ser trobats per col·leccionistes d'ullals de mamut. "Boris és més gran perquè té llana més clara en comparació amb Sparta", segons Plotnikov.

L'escalfament de l'Àrtic està deixant alguns exemplars de l'extingit lleó de les cavernes al descobert a la regió siberiana de Rússia, amb el desglaç d'algunes zones tancades durant molt de temps en el permafrost.

ARXIVAT A:
CiènciaArqueologia
Anar al contingut