Barcelona

Spanair no arriba a un acord amb Qatar Airways i podria quedar-se sense les aportacions de la Generalitat

Futur econòmic complicat per a Spanair. La Generalitat, accionista de l'aerolínia catalana, ha confirmat que Qatair Airways no invertirà en la companyia. Fracassen així les negociacions després de tres mesos. Segons "El Periódico", els sis milions d'euros que la Generalitat havia d'aportar dilluns per garantir l'operativitat de la companyia no s'entregaran per no danyar més les arques públiques. La Generalitat no ha confirmat aquesta informació a Catalunya Ràdio, però admet que ha de ser selectiva amb les seves ajudes. L'aerolínia, dirigida per Ferran Soriano, haurà de decidir el seu futur al consell d'administració.

RedaccióActualitzat
Nou entrebanc per a la continuïtat de Spanair. Les negociacions amb Qatar Airways, per aconseguir una injecció de capital de 150 milions d'euros no han donat fruits, segon ha confirmat el Departament d'Economia al programa "Els matins" de TV3.

Els qatarians es retiren de l'operació que portava personalment el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, des de principis de gener. Qatar Airways s'hauria fet enrere perquè no té garanties que la Comissió Europea no els acabi sancionant o reclamant les subvencions concedides, des del 2009, a l'administració.

El "no" de Qatar pot comprometre seriosament les finances de l'aerolínia perquè es podria produir un efecte dominó. Segons publica el diari "El Periódico", el govern retiraria el suport econòmic a Spanair.

Fonts de la Generalitat han informat a Catalunya Ràdio que el govern continuarà ajudant l'aerolínia a buscar solucions per a la seva viabiltiat però també han destacat que en un moment de crisi com aquest han de ser molt selectius a l'hora de marcar prioritats i, per tant, a l'hora de concedir ajudes.

Segons ha pogut saber "Els matins", Spanair no té coneixement de com han acabat les negociacions entre la Generalitat i Qatar, ja que un cop el govern català en va agafar les regnes, es van quedar en un segon pla.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut