Els aperitius de ciència afavoreixen converses sobre conceptes científics
Els aperitius de ciència afavoreixen converses sobre conceptes científics (Diari Digital de la Universitat Rovira i Virgili)

Sotagots per fer arribar la ciència a la ciutadania mentre fa un cafè

La iniciativa "Aperitius de ciència" ha creat 19 dissenys que es troben a 400 establiments d'hostaleria de Tarragona

Aprendre i conversar sobre conceptes científics mentre es fa un beure a la terrassa d'un bar. Aquest és l'objectiu de l'Universitat Rovira i Virgili amb una iniciativa original: uns sotagots científics.

"Aperitius de ciència" és una proposta de divulgació científica en què es donen a conèixer conceptes científics mentre les persones es troben en un ambient relaxat, com a una terrassa, un bar o un restaurant. 

Els posagots donen a conèixer qüestions quotidianes relacionades amb la recerca que es fa a la universitat.

Són pinzellades breus i directes, que desperten la curiositat immediata de qui les llegeix mentre es pren una beguda o espera que li portin la consumició.


"Per què dues tasses de cafè no són mai iguals?", "Què va ser primer, el vi o la cervesa?", "Vermut, musclos i plàstic", "Un còctel de dopamina", són algunes de les frases que es poden trobar.


Les frases van acompanyades d'una petita explicació i a la part posterior hi ha un codi QR a través del qual es pot accedir a un text més detallat del concepte científic explicat.

Una vintena d'investigadors i 19 dissenys diferents

El projecte va més enllà dels sotagots. Cada disseny té informació ampliada a la pàgina web.

Els sotagots toquen diferents disciplines: enginyeria, psicologia, enologia, medicina, filologia, química, història, geografia, economia, nanotecnologia o comunicació.

En el contingut, hi han participat una vintena d'investigadors de la Universitat i se n'han produït prop de 100.000 unitats, que s'han estat repartint a més de 400 bars amb terrassa de la demarcació de Tarragona.

La iniciativa l'ha impulsat la Unitat de Comunicació de la Ciència de la URV, ComCiència.

 

ARXIVAT A:
Ciència
Anar al contingut