1.600.000 alumnes de tot Catalunya estan confinats a casa des de divendres
1.600.000 alumnes de tot Catalunya estan confinats a casa des del 13 de març

Sortir amb nens o a fer esport, dues mesures que estudia Sanitat per relaxar el confinament

Es podria flexibilitzar el tancament a casa, sempre que l'evolució de l'epidèmia sigui bona en els pròxims quinze dies

Actualitzat

El govern espanyol estudia fer més flexible el confinament dels nens i les nenes si milloren les condicions. El ministre Salvador Illa no descarta el retorn dels infants al carrer, sempre que l'evolució de l'epidèmia sigui bona en els pròxims quinze dies.

Illa ha explicat aquest dijous que s'està entrant en la fase d'alentiment de la pandèmia, que s'ha arribat al pic de contagis. Així, amb prudència, el ministeri estudia mesures per rebaixar el confinament, com ara deixar sortir els nens al carrer o permetre l'exercici físic a l'exterior.

"Són mesures que s'han d'estudiar. Però garantint que l'epidèmia, amb l'enorme esforç que està fent el conjunt de la societat espanyola, no torni a rebrotar. Aquests escenaris s'estan estudiant. No els puc anticipar perquè estan en una fase d'estudi preliminar."

En la seva compareixença a la comissió de Sanitat i Consum del Congrés per la crisi del coronavirus, en què s'ha fet un minut de silenci en reconeixement a les víctimes, Illa ha parlat sobre el futur incert després de les fortes mesures de confinament.

"No podem avançar escenaris futurs. És una decisió molt difícil de prendre, que no és senzilla. Hi ha molt pocs precedents del que s'ha de fer. Tenim els millors experts pensant en la millor manera de fer-ho. Hem de garantir que no torni a rebrotar, però no puc avançar res perquè està en fase d'estudi preliminar."

 

Dimarts, el Ministeri de l'Interior italià avançava que deixarien sortir els nens al carrer durant una hora al dia, però al final s'ha fet enrere per les crítiques que ha rebut. Salvador Illa ha estat prudent.

"No em comprometo que es porti a la pràctica, però ho estem estudiant. Són dues de les coses que s'han de considerar en funció de com evolucioni l'epidèmia aquesta setmana que ve, juntament amb les dades que anem tenint."

Illa també ha explicat que la tornada a la normalitat no serà d'un dia per un altre. Ha dit que es farà de forma gradual i amb mesures de protecció.

"Això no tindrà un dia final. El final serà un procés. Hi haurà un període de transició. No hi haurà un dia que, de cop, tornarem a la normalitat. S'ha de descartar la idea que quan tornem a la normalitat ens haurem d'oblidar d'aquest virus."

 

El ministre ha assegurat que Espanya ha aconseguit el primer objectiu en la lluita contra el coronavirus arribant al pic de la corba de contagis; ara està començant la fase d'alentiment de la pandèmia.

 

ARXIVAT A:
Coronavirus SalutMenors
Anar al contingut