Una nena amb bicicleta passejant amb un adult i uns gossos a València (EFE/Manuel Bruque)
Els menors podran sortir a fer exercici però respectant la distància social (EFE/Manuel Bruque)

Sortides amb nens: a partir de diumenge, màxim tres amb un adult i a un quilòmetre

L'esborrany en què treballa el govern espanyol permet als nens fer exercici, però respectant la distància de seguretat

RedaccióActualitzat

El govern espanyol plantejaria que els menors puguin sortir al carrer a partir de diumenge tal i com ja va anunciar el ministre de Sanitat fa 24 hores.

Segons preveu el document que està elaborant l'executiu, i que es divulgarà amb detall previsiblement aquest dijous, no podran ser més de tres -que convisquin al mateix domicili- i hauran d'anar acompanyats per un adult i no més enllà d'un quilòmetre de casa.

Podran córrer, saltar i fer exercici. Això sí, respectant en tot moment el distanciament social, és a dir, la distància de seguretat d'1,5 metres.

El document destaca que els menors podran fer exercici sempre que estigui "acompanyats en tot moment" per un adult que convisqui amb ells, el qual se'n farà responsable.

Estarà prohibit, per tant, fer sortides amb altres menors i adults que no convisquin amb ells.

Els menors no podran anar a parcs ni quedar amb altres nens o adults que no convisquin amb ells (EFE / Luis Tejido)

 

Confusió i contradiccions

El president espanyol, Pedro Sánchez, ha afirmat aquest dimecres al Congrés que en el pas cap a una "nova normalitat" hi haurà "avenços i retrocessos" i "errors i rectificacions" com aquesta, que ha justificat d'aquesta manera: "Vam pecar de prudència, perquè no volíem retrocedir ni un sol pas, però vam escoltar i vam acordar".
 

Per acabar-ho d'embolicar, el ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos, ha afirmat que el primer decret de l'estat d'alarma no prohibia que els menors sortissin amb els pares, però "va ser tanta la consciència de la societat" que va fer que els nens "no sortissin ni amb els pares".

El cas és que el decret establia que la ciutadania només podria circular per la via pública per motius com "comprar aliments, productes farmacèutics o productes de primera necessitat", i només feia referència als menors per dir que una de les excepcions era "l'assistència i cura de gent gran, menors, dependents, persones amb discapacitat o persones especialment vulnerables".

Ábalos ha negat que hi hagi divisió a l'executiu: "No hi ha dos governs en un, ni la voluntat de xoc".

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Estat d'alarmaMenors
Anar al contingut