Madrid

Soria va ser administrador d'una empresa amb seu al paradís fiscal de l'illa de Jersey

El ministre d'Indústria en funcions ha ocultat aquesta dada en les compareixences que ha fet aquests dies per defensar-se de les informacions que el vinculen amb els "papers de Panamà"

Actualitzat
El ministre d'Indústria en funcions i president del PP a les Canàries, José Manuel Soria, va ser administrador d'una societat constituïda al paradís fiscal de l'illa de Jersey, que hauria administrat juntament amb el seu germà entre els anys 1993 i 2002. Soria ha ocultat aquesta dada en les diverses compareixences de premsa que ha fet aquests dies per defensar-se de les informacions que el vinculen amb els "papers de Panamà".

Segons publiquen "eldiario.es" i "El Mundo", el ministre administrava amb el seu germà Luis la societat Mechanical Trading Limited, accionista majoritària amb un 80%, d'Oceanic Lines, l'empresa que Soria sí que ha reconegut haver-hi tingut participació. La signatura de Soria i la del seu germà són les dues que consten en el document de dissolució de Mechanical Trading Limited, amb data de 2002, quan l'actual ministre en funcions ja era alcalde de Las Palmas.

Segons "El Mundo", l'empresa estava gestionada per Canal Trust, una filial de l'empresa BBV Privanza que també va obrir a través del despatx d'advocats Mossack Fonseca -origen dels "papers de Panamà"- l'empresa UK Lines a les Bahames. Precisament Soria era administrador d'una empresa mirall d'aquesta, UK Lines, registrada a Anglaterra, tal com van posar al descobert els "papers de Panamà".

Soria, que dilluns va negar estar relacionat amb cap societat fora de l'estat espanyol, compareixerà dilluns vinent al Congrés dels Diputats per donar explicacions sobre els documents que el relacionen amb societats "offshore".

L'illa de Jersey, una dependència de la corona britànica situada al canal de la Mànega, és un paradís fiscal.
VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut