Madrid

Soria no assistirà al Consell de Ministres d'aquest divendres

Aquest dijous s'ha publicat un document amb la seva signatura que demostra que administrava una societat amb seu al paradís fiscal de l'illa de Jersey

Actualitzat
El ministre d'Indústria en funcions, José Manuel Soria, ha "disculpat" la seva assistència al consell de ministres d'aquest divendres, segons ha anunciat La Moncloa. Aquesta absència de Soria podria ser l'avantsala d'una hipotètica renúncia al càrrec, després de les informacions aparegudes en els últims dies que el vinculen a empreses opaques constituïdes a paradisos fiscals.

Soria, que fins ara havia negat tenir cap relació amb les societats "offshore" que havien posat al descobert els "papers de Panamà", ha vist publicat aquest dijous un document amb la seva signatura que demostra que administrava una societat del paradís fiscal de l'illa de Jersey quan ja era alcalde de Las Palmas de Gran Canaria. Soria va ocultar-ho en les diverses compareixences de premsa que ha fet aquests dies per defensar-se de les informacions que el vinculen amb els "papers de Panamà".

Segons han publicat "eldiario.es" i "El Mundo", el ministre administrava amb el seu germà Luis la societat Mechanical Trading Limited, accionista majoritària amb un 80% d'Oceanic Lines, l'empresa en què Soria sí que ha reconegut que hi va tenir participació. La signatura de Soria i la del seu germà són les dues que consten en el document de dissolució de Mechanical Trading Limited, amb data del 2002, quan l'ara ministre en funcions era alcalde de Las Palmas.

Soria, que dilluns va negar que estigués relacionat amb cap societat fora de l'estat espanyol, compareixerà dilluns vinent al Congrés dels Diputats per donar explicacions sobre els documents que el relacionen amb societats deslocalitzades.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut