Lanzarote

Soria desmenteix cap vinculació amb "offshores" i autoritza la Fiscalia perquè demani més informació a Panamà

El ministre d'Indústria, Energia i Turisme en funcions nega tenir "cap participació com a soci, administrador o en cap concepte" en l'empresa UK Lines Limited

Actualitzat

El ministre d'Indústria, Energia i Turisme en funcions, José Manuel Soria, ha desmentit les informacions que el vinculen amb una societat "offshore" i ha explicat que ha enviat un escrit a la Fiscalia de l'Audiència Nacional "autoritzant" que recopili qualsevol dada seva que tingui a veure amb l'aparició del seu nom en els anomenats "papers de Panamà".

"He demanat que, en les diligències obertes per la Fiscalia de l'Audiència Nacional respecte a aquests documents, que la Fiscalia recopili de les autoritats de Panamà tota la informació meva en aquest país en qualsevol dels registres públics, privats, bancaris o de qualsevol altra entitat, sigui quina sigui la seva naturalesa."

En una compareixença des de Lanzarote, el ministre ha negat tenir "cap participació ni com a soci, administrador o en cap concepte" en l'empresa UK Lines Limited ni tampoc cap compte corrent a Panamà ni en cap altre país que no sigui Espanya. El ministre en funcions ha reconegut que UK Lines Limited era "proveïdora de serveis" d'Oceanic, una de les seves empreses familiars. Tot i això, ha rebutjat haver tingut "res a veure" de manera directa amb el capital d'aquesta societat.

Soria ha volgut desmentir "taxativament" les informacions d'"El Confidencial" assenyalant que el ministre en funcions apareix en la documentació del bufet panameny Mossack Fonseca com un dels administradors d'una societat dissolta el març de 1995, dos mesos abans de guanyar les eleccions a l'Ajuntament de Las Palmas.

El ministre ha indicat que no sap per què el seu nom apareix com a administrador i desapareix al cap de dos mesos ni tampoc per quin motiu el seu germà apareix com a director de la societat a partir de 1995, unes qüestions que espera que aclareixin la Justícia espanyola i les autoritats panamenyes.

Soria, que aquest mateix dilluns ja havia anunciat que demanaria una comissió rogatòria per demostrar que "no té res a veure" amb "offshores", també s'ha referit a les reaccions dels altres partits polítics. Pel ministre en funcions, "entra dins del que és normal" que les formacions polítiques demanin que comparegui, i ha dit que donarà explicacions "tantes vegades com m'ho demanin".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut