La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, en la sessió de control del Congrés
La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, en la sessió de control del Congrés

Soraya Sáenz de Santamaría: "Tant costa sacrificar un català?"

La resposta de la vicepresidenta a Joan Tardà, que ha tornat a demanar una solució política per a Catalunya, mentre Rivera demana a Rajoy si l'1-O es va pagar amb el FLA

Actualitzat

La situació a Catalunya ha estat tema protagonista al Congrés en la sessió de control al govern espanyol. Les dificultats per desencallar la investidura han estat presents en la sessió d'aquest dimecres, en la qual la vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría, ha demanat si "tant costa sacrificar un català" en referència a la investidura de Puigdemont.

"Vostè ve a aquí a parlar d'independència mentre en privat reconeixen que no és possible, i això que van estar disposats a sacrificar tot Catalunya, l'economia de Catalunya i el benestar social de tots els catalans, per continuar endavant amb una cosa que vostès consideraven impossible. Tant costa sacrificar un català quan han sacrificat les seves empreses, els seus serveis públics, el seu benestar, que per cert està gestionant aquest govern per l'article 155?"

 

La vicepresidenta ho ha dit en resposta al diputat d'ERC Joan Tardà, que ha tornat a reclamar una solució política per a Catalunya.

"Els demano que no continuïn per aquest camí, la violència caduca, la repressió periclita, la força bruta s'esvaeix davant la democràcia perquè en el segle XXI no es poden construir societats democràtiques sense el consentiment dels ciutadans, tret que finalment vostès optin per clonar-se amb Erdogan."

El FLA i l'1-O

En la mateixa sessió, s'ha tornat a comprovar el deteriorament de les relacions entre Albert Rivera i Mariano Rajoy. El diputat de Ciutadans i el president del govern espanyol han mantingut aquest enfrontament dialèctic, en relació amb si els diners que es van gastar per organitzar el referèndum de l'1-O provenien del Fons de Liquiditat Autonòmica, el FLA:

-M. Rajoy: "No s'ha dedicat ni un sol euro del FLA al referèndum il·legal que suposadament s'havia de celebrar a Catalunya."

-A. Rivera: "I jo li pregunto: si el jutge demostra que s'ha destinat un sol cèntim del Fons de Liquiditat Autonòmica, qui dimitirà del seu govern?"

-M. Rajoy: "No s'equivoqui d'adversaris. El problema a Catalunya no és un problema que hagi organitzat el govern sinó els seus responsables. A vegades tinc la sensació que vostè critica més el govern d'Espanya que qui ha de criticar, que són els responsables de la Generalitat de Catalunya."

ARXIVAT A:
InvestiduraProcés catalàArticle 155Referèndum 1-O
Anar al contingut