Els restaurants rebutgen l'ús de mampares
El cambrer no entra a l'espai dels comensals (Mediamatic Amsterdam/Willem Velthoven)

Sopars íntims en hivernacles en quarantena a Amsterdam

Un restaurant holandès ha posat cinc taules aïllades a la terrassa i tenen més d'un mes de reserves, amb un menú de 40 euros

Sílvia MateuActualitzat

Distància social i vida social no mariden bé. Els restaurants, com altres negocis, es plantegen utilitzar mampares per aïllar les taules, però a Amsterdam ho han fet amb glamur i la idea els funciona.

"El coronavirus ens ha obligat a repensar la manera d'acollir els clients", explica Willem Velthoven, director de Mediamatic. És un Centre d'Art, Natura i Biologia d'Amsterdam que, entre altres coses, té restaurant. A la terrassa, davant d'un canal, tenen cinc hivernacles amb una única taula cadascun.

 

La idea és obrir el dia 21 de maig, quan ho permeti el desconfinament, i "es recomana només per a gent que conviu" en un mateix domicili. Ja s'hi poden fer reserves, amb dos torns al vespre, i no els queden taules fins al juliol. Un menú de 4 plats val 40 euros.


"Serres separées"

Han batejat els hivernacles amb el nom francès de "serres séparées", que es podria traduir com "hivernacles separats" i que juga amb el nom de "chambre separée", com anomenen tradicionalment les sales independents als restaurants i bars.

"Suggereix un tipus d'intimitat sexi, aquí poden passar coses que haurien de mantenir-se ocultes a la vista i no ser sentides per tots. Hem decidit anomenar els nostres hivernacles també en francès. Tot i que el que passi a dins serà molt més públic."

 

És un espai petit, on no hi entra el cambrer. Per evitar qualsevol "intercanvi accidental", els empleats del restaurant porten màscares i guants de protecció i serveixen el menjar des de fora.

La protecció de l'exterior és màxima i els grups grans es descarten, com explica el director de Mediatic:

"Estar junts en grups grans probablement no estarà de moda durant un temps, però estar en una situació social i gaudir realment de les coses junts és una cosa que ara volem encara més que abans."

 

Potser al nord d'Europa s'hi poden inspirar altres restauradors, però al sud un hivernacle no sembla la millor solució per a les temperatures d'estiu.

ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut