Sopar, habitació i cangur: els hotels de superluxe es reconverteixen per sobreviure
El sector busca alternatives a l'allotjament tradicional: reconvertir habitacions en oficines o fer grans promocions en hotels de superluxe
Sopar, habitació i cangur: els hotels de superluxe es reconverteixen per sobreviure
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player

Sopar, habitació i cangur: els hotels de superluxe es reconverteixen per sobreviure

El sector busca alternatives a l'allotjament tradicional: reconvertir habitacions en oficines o fer grans promocions en hotels de superluxe

Cristina HerranzActualitzat
TEMA:
Turisme

El sector hoteler és un dels més afectats per la crisi econòmica generada arran de la pandèmia. Dels 438 hotels que hi ha a la ciutat de Barcelona, ara mateix només n'estan oberts 142. I funcionen, a més, amb una ocupació molt baixa, del 20%. Alguns dels que han obert veuen que no els surten els números i acabaran tornant a tancar aquest hivern. Per això, els que volen obrir portes o mantenir l'activitat, busquen alternatives per buscar nous clients.


Grans descomptes en hotels de superluxe

Allotjar-se en un hotel de superluxe de Barcelona per un preu molt inferior al que costa habitualment. Una suite superior amb esmorzar inclòs i copa i detall de benvinguda. És la promoció que ha llançat un hotel de gran luxe de la ciutat aquest mes d'octubre per captar clients locals, donat que ara mateix no hi ha turisme estranger.

 

Els descomptes en hotels de luxe poden arribar fins al 40 o el 50%. És, per tant, un bon moment per gaudir d'establiments exclusius de Barcelona, amb preus que normalment no estan a l'abast de totes les butxaques.

Aquests dies els hotelers estan oferint diversitat de promocions, descomptes i packs a preus molt ajustats. Hi ha hotels que ofereixen un pack de sopar més nit d'hotel, que inclou també el cangur a casa per cuidar els fills.


Reconvertir habitacions en oficines per fer teletreball

Buscar noves línies de negoci és el que ha motivat el Gallery Hotel de Barcelona a reobrir, després de sis mesos tancat. Busquen captar públic amb tres noves propostes:

- Convertir habitacions en oficines per fer-hi teletreball. Són habitacions sense llit, amb taules de despatx, que es poden llogar per dies i que estan pensades per a professionals que encara no poden tornar a treballar a les seves empreses o que els resulta difícil treballar des de casa.

- L'establiment també ha reforçat i habilitat noves sales per fer "coworking" i reunions d'empresa.

- I també promociona la reserva d'habitacions per a estades de llarga durada a partir d'un mes, a un preu de 900 euros. Com més dies d'estada, més barat. Tot plegat, amb dret a gaudir dels serveis de l'hotel: restaurant, terrassa, piscina i gimnàs.

Altres hotels han tret profit del restaurant i la terrassa, com l'Hotel Cotton House. Aquest estiu han ofert en tres ocasions un pack que incloïa sopar a la terrassa i la possibilitat d'allotjar-se en una habitació amb vistes, des d'on es podia gaudir d'un concert de música clàssica. Ha estat tot un èxit, explica la directora de l'Hotel Cotton House, Natàlia de la Fuente.

Fer ioga o esport a l'hotel, una altra alternativa per reutilitzar els espais

A Sitges, l'Hotel ME Sitges Terramar ha ofert els tres mesos d'estiu que ha estat obert diverses opcions d'activitats orientades al públic local que s'hi ha allotjat. "Aquest any se sentia parlar català pels passadissos, quan normalment s'hi sentia polonès, anglès i alemany. Ens hem hagut d'adaptar a les necessitats dels nous clients", assegura la directora de l'hotel, Cristina Ímaz. Entre les propostes que han ofert, hi ha espais i zones per fer teletreball i "coworking", o reserves d'habitacions de llarga durada, que sovint els clients han utilitzat com a segona residència. També han fet sessions personalitzades o en grup amb entrenador personal, ioga o "mindfullness", combinant l'oci i el benestar.

En definitiva, ser originals i oferir alternatives a l'allotjament habitual d'un hotel ha estat una de les opcions de molts establiments per sobreviure a la crisi. Idees creatives que intenten compensar la caiguda de turistes internacionals. Amb tot, el sector no veu encara la llum, i manté l'esperança en la recuperació per la Setmana Santa de l'any que ve, expliquen fonts del Gremi d'Hotels de Barcelona.

ARXIVAT A:
Turisme

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut