Tòquio

Sony anuncia una retallada de 8.000 llocs de treball a tot el món per rebaixar costos

La cúpula de la multinacional japonesa Sony ha anunciat que retallarà 8.000 llocs de treball a tot el món. Ho farà abans del març del 2010, tot i que no se sap quines plantes es veuran afectades. La notícia arriba després que la companyia, que té en total 160.000 treballadors, plantegés una congelació salarial a la planta de Viladecavalls, justament quan el president de la Generalitat, José Montilla, és de visita oficial al Japó, on Catalunya encapçala les inversions de l'Estat.

Actualitzat
Els televisors no es venen i davant d'aquest fet la multinacional japonesa Sony va traslladar al president de la Generalitat, José Montilla, que es va reunir amb la direcció de la companyia a Tòquio, que vol engegar un pla urgent de reducció de costos, entre els quals es plantegen la congelació salarial, a la planta que la multinacional té a Viladecavalls. L'alternativa, segons Sony, seria presentar un expedient de regulació d'ocupació de 275 persones.

Però Sony no només pensa en la planta de Viladecavalls, i és que 24 hores després d'aquest anunci, ha fet públic un comunicat en què anuncia la seva intenció de prescindir de 8.000 dels 160.000 treballadors que té a tot el món abans del març del 2010. De moment, la multinacional japonesa no ha especificat com portarà a terme aquesta reducció de la plantilla ni quines fàbriques es veuran afectades.

Aquesta retallada forma part del pla de reducció, d'aquí al març del 2010, de prop del 10% de les plantes de Sony, que actualment són 57. Una de les que planteja tancar seria la francesa Dax Technology Center. La companyia també pretén retallar un 30% la inversió prevista en la divisió d'electrònica.

Segons explica el comunicat, Sony ja ha engegat algunes mesures per lluitar contra els efectes de la crisi a curt termini, entre les quals s'inclou un ajust de la producció, i la reducció dels nivells d'inventari i de les despeses operacionals. A més, també té previst ajustar el preu dels seus productes per mitigar la fortalesa del ien enfront del dòlar, endarrerir els plans d'inversió i reduir els negocis "no troncals i que no reporten beneficis", o bé retirar-se'n.

Amb tot plegat, Sony espera poder reduir els seus costos en més de 100.000 milions de iens, és a dir, uns 840 milions d'euros.

Temor a Viladecavalls

Els treballadors de la planta de Viladecavalls, al Vallès Occidental, tenen por que aquesta retallada els pugui afectar. Ho ha afirmat a "El matí de Catalunya Ràdio" el delegat de Comissions Obreres en aquesta planta, Enric Rodríguez. "Només està sortint el tema de la congelació salarial i ja portem deu reunions infructuoses", ha assegurat, i ha afegit que "es pretén també retallar l'ocupació" de la planta.
Anar al contingut