Imatge d'arxiu d'un model de "walkman".
Amb la desaparició del "walkman" es perden termes com l'"auto reverse".
Barcelona

Sony anuncia que deixa de fabricar el seu Walkman i certifica la mort dels radiocassets

El casset va perdent cada cop més protagonisme. Ara ja ni tan sols es podrà escoltar pel carrer. Ho podran fer els que encara conservin un radiocasset portàtil, però ja no se'n podran comprar de nous. La multinacional Sony ha anunciat que deixa de fabricar els seus famosos Walkman. La companyia que va inventar la música mòbil a preus assequibles certifica ara la mort del radiocasset portàtil. Després de 30 anys d'història i 220 milions d'unitats venudes, el casset finalment s'ha rendit als reproductors d'MP3.

Actualitzat
Encara que pugui semblar increïble, els radiocassets portàtils encara es fabricaven. Sony continuava produint models del seu famós Walkman per al públic japonès. El mercat era residual, però encara donava diners 31 anys després que el primer model sortís al carrer. En aquest temps es calcula que se n'han venut més de 220 milions d'unitats.

Ara tot plegat s'ha acabat. Qui vulgui continuar escoltant cassets en un "walkman" val més que conservi el que té, perquè no n'hi haurà més. Sony ha anunciat que deixa de fabricar-los. La mateix companyia que el 1979 va treure el primer reproductor a preus assequibles, el TPS-L2, ha decidit que ja és hora d'enterrar-lo.

L'MP3 ha matat el "walkman". Tal com el vídeo va matar l'estrella de la ràdio, la proliferació primer del "walkman" per a CDs, però sobretot l'arribada dels reproductors d'MP3, va marcar el declivi de la venda de radiocassets portàtils. Tot i enterrar els cassets, Sony mantindrà la sèrie Walkman per als CDs.

Curiosament, en el 2010, Sony també va decidir matar un altre suport tecnològic: el disquet. L'abril de 2010 Sony va anunciar que el 2011 deixaria de vendre disquets de 3,5 polzades al Japó.
Anar al contingut