SONDEIG DE TV3 I CATALUNYA RÀDIO

Sondeig Tarragona: El PSC recuperaria l'alcaldia amb una victòria clara de Viñuales

La llista d'ERC, que lidera l'actual alcalde, Pau Ricomà, se situaria com a segona força, el PP pujaria i Vox entraria amb 3 regidors en aquestes eleccions municipals del 2023

RedaccióActualitzat

El PSC hauria obtingut una victòria clara a Tarragona en aquestes eleccions municipals del 2023. Els socialistes serien la força més votada a la ciutat i aconseguirien 10 regidors, segons el sondeig de TV3 i Catalunya Ràdio, amb una llista que encapçala l'exalcaldable de Ciutadans Rubén Viñuales.

A les eleccions del 2019, els socialistes van obtenir 7 regidors, i Cs, que ara desapareixeria del consistori, 4.

El sondeig també diu que, en segon lloc, se situaria ERC, amb 6 regidors, un menys dels que té ara.

Pau Ricomà, que ha estat alcalde l'últim mandat amb el suport dels Comuns, primer, i de Junts i la CUP. Amb l'aritmètica que apunta el sondeig, li seria impossible revalidar el càrrec.  

En tercera posició quedaria el PP, amb 5 regidors. D'aquesta manera, la llista encapçalada per Maria Mercè Martorell milloraria el resultat del 2019, quan es van quedar amb 2 representants.

La quarta força més votada seria Vox, que entraria a l'Ajuntament amb 3 regidors, amb una llista que té al capdavant Francisco Javier Gómez.

El seguiria Junts. La candidatura liderada per Jordi Sendra tindria entre 2 i 3 representants, d'acord amb l'enquesta. Ara en té 3.

Tarragona en Comú obtindria entre 0 i 1 regidors, quan ara en té 2. La llista que té al capdavant Jordi Collado quedaria tocada per la crisi del grup municipal.

La CUP no aconseguiria representació al consistori tarragoní, on ara compta amb dos representants.

Si ens fixem en els percentatges de vot, quedarien així: PSC (30%), ERC (19%), PP (15%), Vox (11%), Junts (9%), Tarragona en Comú Podem (5%).

El sondeig es basa en les dades d'una enquesta pròpia elaborada per GAD3 per a Catalunya Ràdio i TV3, amb 500 enquestes en els últims dies.

El PSC va guanyar el 2019, però l'alcaldia va ser per a ERC

El 2019, socialistes i republicans van empatar amb 7 regidors cadascun, tot i que la llista del PSC, que aleshores encapçalava l'exalcalde Josep Fèlix Ballesteros, va ser la més votada per una diferència de només 0,8 punts.  

Finalment, el republicà Pau Ricomà, que va entrar a l'Ajuntament com a regidor el 2015, va desbancar els socialistes de l'alcaldia gràcies a un pacte amb En Comú Podem. Ha governat dos anys de mandat amb els Comuns i dos més amb Junts i la CUP.

Aquesta vegada la candidatura dels socialistes l'ha liderat Rubén Viñuales, que als anteriors comicis va ser alcaldable per Ciutadans. El 2020, va deixar el partit i va fitxar pel PSC.

Llicenciat en Dret, Viñuales ha exercit d'advocat, ha fet de professor de la URV i és diputat al Parlament.

A Tarragona s'han d'escollir 27 regidors, i la majoria se situa en 14.

Als anteriors comicis, van quedar repartits de la següent manera: PSC (7), ERC (7), Cs (4), Junts (3), En Comú Podem (2), CUP (2) i PP (2).

El pròxim Ajuntament té el repte de desplegar el POUM, impulsar el tren-tramvia fins a Cambrils, eixugar el deute pel fiasco de l'aparcament Jaume I i posar al dia equipaments culturals, com la Tabacalera.

 

ARXIVAT A:
Eleccions municipals 2023
Anar al contingut