SONDEIG DE TV3 I CATALUNYA RÀDIO

Sondeig Lleida: Victòria del PSC de Fèlix Larrosa, que allunyaria ERC de repetir l'alcaldia

ERC, Junts i el Comú de Lleida perdrien un regidor cadascun a les eleccions municipals 2023, Vox entraria amb dos regidors i la CUP amb un

Actualitzat

El PSC de Fèlix Larrosa guanyaria les eleccions municipals d'aquest 2023 a Lleida amb 8 regidors, un més que fa quatre anys, i el 26% dels vots.

Larrosa aspirava en aquests comicis a recuperar l'alcaldia que va perdre el 2019 a només 80 vots del candidat d'ERC, Miquel Pueyo. Per aconseguir-ho, ara necessitaria el vot a favor de 6 regidors més i aconseguir així la majoria de 14 representants.  

ERC, que volia repetir l'alcaldia, seria el segon partit més votat, però perdria un regidor i n'aconseguiria només 6 amb el 19% dels vots.  

Junts, d'Antoni Postius, que forma part del govern a la Paeria amb ERC, perdria un regidor i n'obtindria 5 amb el 15% dels vots. El 2019 Junts va aconseguir 6 regidors, però al llarg del mandat un d'ells va passar a ser regidor no adscrit per irregularitats en uns contractes.

El PP, que repeteix candidat amb Xavier Palau, podria doblar el resultat amb 4 regidors i el 12% dels vots.

El Comú de Lleida podria perdre un dels regidors que tenia, el sondeig li dona només 1 regidor amb el 5% dels vots, un percentatge ajustat que li permetria entrar a la Paeria. Quedaria fora del consistori el número dos de la llista i fins ara regidor, Sergi Talamonte.

El 2019 ERC, Junts i el Comú van pactar per acabar amb quaranta anys de governs del PSC, un pacte que no es podria repetir perquè no arribaria a la majoria.

 

Entrarien Vox i CUP

La CUP podria tornar a entrar a la Paeria. El 2019 va perdre els dos regidors que havia aconseguit el 2015. Ara, segons el sondeig, la CUP podria obtenir un representant amb el 6% dels vots.

Vox, que ja es va presentar el 2019 sense obtenir representació, a les eleccions municipals d'aquest diumenge l'extrema dreta a Lleida aconseguiria 2 regidors amb el 8% dels vots.

Ciutadans es podria arribar a quedar sense representació i obtenir només el 2% dels vots, segons el mateix sondeig. El 2019 va aconseguir tres regidors, però dos van ser apartats per la direcció del partit.

Projectes urbanístics polèmics

La pròxima Paeria haurà de desencallar o frenar diversos projectes urbanístics polèmics. Alguns, com l'alberg per a temporers al barri de Pardinyes, l'estació d'autobusos o el polígon Torreblanca-Quatre Pilans han estat impulsats pel govern, però molts partits fins ara a l'oposició s'hi mostraven contraris.

Un altre dels projectes urbanístics polèmics és el parc comercial i d'oci Torre Salses, que té el suport del PSC. Xoca amb el projecte de zona comercial del Pla de l'Estació acordat entre ERC, Junts i el Comú de Lleida.

El sondeig es basa en les dades d'una enquesta pròpia elaborada per GAD3 per a Catalunya Ràdio i TV3, en què durant els darrers dies han participat 500 persones de Lleida.

 

 

ARXIVAT A:
Eleccions municipals 2023
Anar al contingut