Sondeig de TV3 i Catalunya Ràdio

Sondeig Girona: Victòria molt ajustada de Gemma Geis (Junts) amb el PSC a tocar

Guanyem Girona i ERC empatarien a 4 regidors a les eleccions municipals del 2023, i el PP en tindria 2

RedaccióActualitzat

El sondeig de TV3 i Catalunya Ràdio augura una victòria pels pèls de Gemma Geis (Junts) a les eleccions municipals a Girona, amb 9 regidors i tan sols un punt percentual d'avantatge respecte de Sílvia Paneque, del PSC, que tindria 8 regidors.

Per darrere quedarien Guanyem Girona, de Lluc Salellas, i ERC, de Quim Ayats, empatats a 4 regidors. El PP tornaria a l'Ajuntament després de quatre anys fora. Hi tindria 2 regidors, mentre que En Comú Podem i Vox quedarien a les portes d'obtenir representació, encara que per poc marge.

Si ens fixem en els percentatges, Junts obtindria el 26% dels vots --el 2019 en va tenir el 32,5%--, el PSC el 25% --el 2019 va quedar-se amb el 18,7%--, i Guanyem Girona i ERC empatarien amb el 13% dels vots --el 2019, Guanyem tenia el 19,1% i ERC el 14,4%--. El PP tindria el 8% dels vots, mentre que fa 4 anys va quedar-se amb el 3,2%.

Per darrere, i ja sense representació a l'Ajuntament, En Comú Podem i Vox tindrien el 4% dels vots. Cs tindria el 2% dels vots, mentre que el 2019 va tenir el 6,6% dels vots i va aconseguir dos regidors.

El sondeig l'ha elaborat GAD3 per a Catalunya Ràdio i TV3. En el cas de Girona, s'han fet 500 enquestes en els últims dies. La mostra es va tancar ahir.


Junts va guanyar el 2019

El 2019 Junts va obtenir 9 regidors, Guanyem Girona i el PSC 6, ERC 4 i Ciutadans 2. En aquestes eleccions Gemma Geis pren el relleu de l'actual alcaldessa, Marta Madrenas, i busca retenir el feu de Junts, mentre que Guanyem Girona i el PSC aspiren a obtenir l'alcaldia.

ERC ha governat amb Junts els últims 4 anys, amb Quim Ayats com a vicealcalde. En aquestes eleccions comprovarà si el pacte amb Junts li ha passat factura o en pot treure rendiment.

ARXIVAT A:
Eleccions municipals 2023
Anar al contingut