Sondeig eleccions generals: victòria del PSOE en un congrés bloquejat i Vox de tercera força
Sondeig de TV3 i Catalunya Ràdio

Sondeig eleccions generals: victòria del PSOE en un Congrés bloquejat i Vox de tercera força

El sondeig de TV3 i Catalunya Ràdio pronostica que cap dels dos blocs aconseguiria la majoria al Congrés dels Diputats

Actualitzat

El PSOE guanyaria les eleccions generals d'aquest 10 de novembre i repetiria la victòria del 28 d'abril, però el Congrés dels Diputats continuaria bloquejat. Segons el sondeig de TV3 i Catalunya Ràdio, Pedro Sánchez tornaria a ser el candidat més votat, però amb pitjors resultats i cap dels dos blocs sumaria majoria absoluta a la cambra baixa, on Vox s'enlairaria fins a ser la tercera força.

El sondeig també apunta a una victòria d'ERC a Catalunya, que baixaria respecte a l'abril, amb el PSC en segon lloc.

 

 

 

Segons el sondeig de TV3 i Catalunya Ràdio, el PSOE obtindria entre 114 i 119 escons, entre 4 i 9 menys que el 28A.

Pablo Casado remuntaria, escurçaria molt les distàncies amb els socialistes i el PP es quedaria amb una forquilla d'entre 85 i 90 diputats.

Després d'irrompre per primera vegada al Congrés fa mig any, l'extrema dreta es fa forta i seria el tercer grup de la cambra. Santiago Abascal, de Vox, podria més que doblar els resultats, amb entre 56 i 59 parlamentaris.

Lluny de Vox, Pablo Iglesias trauria entre 30 i 34 diputats i Unides Podem baixaria encara més dels seus pitjors registres.

Encara seria pitjor el daltabaix de Ciutadans, que s'enfonsaria fins als 14 o 15 diputats, perdent pràcticament tres quartes parts de la seva representació fins ara. En set mesos, el partit d'Albert Rivera passa de gairebé atrapar Casado a pugnar amb Esquerra pel cinquè lloc al Congrés.

 

 


 

 

 

El PSOE guanyaria a Madrid i al País Valencià

Per territoris, el PSOE guanyaria a deu autonomies i el PP a tres. A la Comunitat de Madrid, el PSOE revalida el triomf del 28A, que va acabar amb 27 anys d'hegemonia del PP. Els populars, que van caure a la tercera posició darrere de Ciutadans, acabarien en segona posició.

 

 

Al País Valencià, on el PSOE també va guanyar a l'abril després de tres dècades de victòries del PP, els socialistes també repetirien triomf. Vox passaria dels 3 diputats a 7 i fregaria els talons dels populars com a segona força.

 

 

A les illes Balears, els socialistes continuarien sent el partit més votat, però empataria amb dos diputats amb el PP i Vox.

 

 

Vox podria guanyar a Múrcia

La principal sorpresa seria la possible victòria de Vox a Múrcia.

El PNB seria la força més votada al País Basc, mentre que Navarra Suma i Esquerra també s'imposarien en una autonomia.

 

 

La incògnita dels pactes

Amb aquests resultats, continuen els problemes per formar govern. Cap dels dos blocs, ni esquerres ni dretes, sumaria majoria absoluta. Si es confirmessin aquests resultats, el PSOE no arribaria als 176 diputats amb Unides Podem, però tampoc amb Ciutadans.

Una possible investidura de Pedro Sánchez passaria per un pacte amb el PP, però ni tan sols l'abstenció dels populars asseguraria que el candidat socialista rebés més vots a favor que en contra.

La suma de PP, Ciutadans i Vox tampoc arribaria a la majoria absoluta.

 

 

 

 

 

 

Entrevistes a gairebé 15.000 persones

El sondeig de TV3 i Catalunya Ràdio, realitzat per l'empresa GAD3, s'ha fet a partir d'entrevistes telefòniques a prop de 15.000 persones, 1.800 de les quals a Catalunya.

 

 

 

ARXIVAT A:
Eleccions generals 2019-10NPSOEPPCsUnides PodemERCPNBJxCatVoxCUP
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut