El sondeig de TV3 i Catalunya Ràdio pronostica una victòria d'ERC a les eleccions generals del 10N
El sondeig de TV3 i Catalunya Ràdio pronostica una victòria d'ERC a les eleccions generals del 10N
Sondeig de TV3 i Catalunya Ràdio

Sondeig eleccions generals Catalunya: ERC guanya, la CUP irromp i Vox, PP i Cs empaten per la cua

El sondeig de TV3 i Catalunya Ràdio indica que els republicans perdrien un o dos escons i els cupaires irromprien amb almenys 3 diputats

RedaccióActualitzat

ERC repetiria victòria en uns comicis generals a Catalunya, segons el sondeig de TV3 i Catalunya Ràdio. Els republicans se situarien com a primera força en aquestes eleccions generals, però podrien perdre suport.

A Espanya, el PSOE tornaria a guanyar, però perdrien suports. Cap dels dos blocs sumaria i Vox seria tercera força.
 

A Catalunya, Esquerra tornaria a guanyar les eleccions generals, malgrat que el sondeig indica que podria baixar una mica i quedar-se entre 13 i 14 diputats. Seria la segona vegada que els republicans aconseguirien una victòria en les generals a Catalunya.

El PSC repetiria com a segon partit a Catalunya amb entre 12 i 13 parlamentaris. Es quedaria, per tant, en una situació molt similar a la d'ara, o bé experimentaria un lleuger ascens.

Junts per Catalunya podria mantenir-se amb els 7 escons actual o perdre'n un. Ara és quarta força amb els 7 diputats, però podria situar-se com a tercera.

En Comú Podem aniria a la baixa i podria obtenir entre 5 i 7 diputats. A l'abril en va obtenir 7 i es va situar com a tercera força, una plaça que es disputa amb JxCat.

La CUP, que per primer cop es presenta a les eleccions generals, entraria i seria el tercer grup independentista català al Congrés, amb una forquilla d'entre 3 i 4 diputats.

Per la cua, hi hauria un triple empat entre Cs, PP i Vox, amb 2 escons cadascun. Ciutadans confirmaria la davallada que pronosticaven els sondejos i recularia dels 5 escons que té a 2.

Per als populars suposaria duplicar l'escó que tenen actualment, igual que en el cas de Vox.

 


Entrevistes a gairebé 15.000 persones

El sondeig de TV3 i Catalunya Ràdio, realitzat per l'empresa GAD3, s'ha fet a partir d'entrevistes telefòniques a prop de 15.000 persones, 1.800 de les quals a Catalunya.

 

Resultats de l'abril

En la votació de l'abril, ERC va guanyar amb 15 escons i el 24% dels vots. El PSC es va situar com a segona força, amb 12 escons i el 23% dels suports.

En Comú Podem i JxCat van empatar a 7 vots, però els comuns van quedar per davant en percentatge de vots. La llista encapçalada per Jaume Asens va obtenir un 14% dels vots, mentre que la de Junts per Catalunya es va quedar amb el 12%.

Ciutadans va ser cinquena força, amb 5 escons al Congrés i l'11% del percentatge de vot. Tant el PP com Vox van aconseguir a Catalunya un sol escó. Els populars, amb el 4% dels vots, i la formació ultradretana, amb el 3%.

ARXIVAT A:
Eleccions generals 2019-10NERCPSCEn comúCsPPJuntsCUPVox
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut