Sondeig de TV3 i Catalunya Ràdio: El PSOE guanyaria clarament i les dretes no sumarien

Sondeig de TV3 i Catalunya Ràdio: el PSOE guanyaria clarament i les dretes no sumarien

L'extrema dreta de Vox irrompria amb força al Congrés dels Diputats, amb una forquilla d'entre 36 i 38 escons

Actualitzat

El PSOE seria la força més votada en les eleccions del 28A, segons el sondeig de TV3 i Catalunya Ràdio. Les tres formacions de dreta, PP, Cs i Vox, no sumarien majoria absoluta. Pel que fa a Catalunya, el sondeig assenyala una victòria del PSC en vots i d'Esquerra Republicana en escons.

 

 

 

La candidatura de Pedro Sánchez obtindria entre 116 i 121 escons, a molta distància del segon partit més votat. El Partit Popular de Pablo Casado perdria bona part de la seva representació i passaria a ser la segona força, amb una forquilla d'entre 69 i 73 diputats.

Albert Rivera situaria Ciutadans en tercera posició i milloraria els resultats del 2016. La formació taronja pujaria fins a un interval de 48-49 escons. Molt a prop s'hi situaria Podem i les confluències, que passaria a ser la quarta força a la cambra baixa, amb entre 42 i 45 diputats.

 

 

 

L'extrema dreta de Vox irrompria amb força al Congrés dels Diputats, amb una forquilla d'entre 36 i 38 escons.

 

El PSOE s'imposaria a la majoria d'autonomies i províncies

El mapa per autonomies que ofereix el sondeig dona un clar predomini del vermell del PSOE, que guanyaria en totes les comunitats excepte el País Basc, Navarra, Múrcia i les Balears.

 

El resultat per autonomies, segons el sondeig de TV3 i Catalunya Ràdio

 

També per províncies els socialistes s'imposen amb claredat. A Catalunya, Esquerra seria la força més votada a Girona i a Lleida. D'altra banda, el blau del PP tindria una forta presència a Galícia i a Castella i Lleó.

 

El resultat per autonomies, segons el sondeig de TV3 i Catalunya Ràdio

Victòria del PSOE al País Valencià i de Podem a les Balears

El sondeig de TV3 i Catalunya Ràdio també mostra una victòria del PSOE al País Valencià, on el PP perdria pràcticament la meitat dels seus representants. Compromís i Podem, que en aquesta ocasió es presenten per separat, sumarien sis diputats, tres menys que els nou del 2016.

 

 

A les Balears, hi hauria un triple empat de Podem, PSOE i PP a dos diputats, amb la formació lila com la més votada. Ciutadans i Vox obtindrien un diputat cadascú.

 

 

La dificultat d'arribar a pactes

Si es confirmessin els resultats que indica el sondeig de TV3 i Catalunya Ràdio, el Congrés dels Diputats dibuixaria un panorama complicat de gestionar a l'hora d'arribar a pactes.

La majoria que va fer possible que prosperés la moció de censura contra Mariano Rajoy superaria els 176 vots de la majoria absoluta. Si aconseguís els resultats de la banda alta de la forquilla, el PSOE en tindria prou amb Podem i ERC per arribar a la majoria absoluta.

El pacte amb Ciutadans tampoc arribaria a la majoria absoluta i caldria el suport d'altres formacions, per exemple el PNB, per arribar als 176 diputats.

 

 

A l'hora de buscar una majoria alternativa al PSOE, les tres dretes no sumarien majoria absoluta, de manera que seria impossible reeditar un govern com el d'Andalusia.

 

 

 

ARXIVAT A:
Eleccions 28A
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut