Sondeig TV3 i Catalunya Ràdio

Sondeig Barcelona: Frec a frec entre Colau i Collboni amb lleuger avantatge dels Comuns

L'enquesta de les eleccions municipals del 2023 dona entre 8 i 9 regidors a Trias, 6 a Ernest Maragall i 3 a Vox, que entraria per primer cop a l'Ajuntament

RedaccióActualitzat

El sondeig de TV3 i Catalunya Ràdio confirma un escenari molt igualat en la cursa per l'Ajuntament de Barcelona, amb un frec a frec entre Ada Colau i Jaume Collboni.

L'enquesta de les eleccions municipals d'aquest 2023 dona un lleuger avantatge a Barcelona en Comú, amb un 21% dels vots i 10 regidors, els mateixos que tenen ara els de Colau.

El PSC n'obtindria entre 9 i 10, amb un 20% dels vots. Ara mateix, els socialistes tenen 8 regidors a la capital catalana.

 

 

Xavier Trias els segueix de prop. El sondeig situa Trias per Barcelona en tercera posició amb una forquilla d'entre 8 i 9 regidors i un 18% dels vots. Això són fins a 4 regidors més dels que va aconseguir Junts fa quatre anys.

ERC passaria a ser la quarta força més votada. Segons el sondeig dels mitjans públics, Ernest Maragall obtindria el 14% dels vots i 6 regidors. Fa quatre anys, els republicans van guanyar les eleccions, amb 10 regidors.

El PP seria la cinquena força a l'Ajuntament de Barcelona, amb 4 regidors i un 9% dels vots. Per tant, els populars podrien sumar dos escons respecte als 2 que tenien ara.

Segons el sondeig, Vox podria entrar per primer cop al consistori barceloní, amb 3 regidors i un 7% dels vots.

L'enquesta deixa fora la CUP --amb un 4% dels vots--, Ciutadans--amb un 2%-- i Valents. La barrera electoral --el mínim per obtenir representació-- és del 5% i, per tant, cap d'aquestes tres forces la superaria.

Amb aquests resultats, Barcelona en Comú i el PSC no sumarien els 21 regidors necessaris per assolir la majoria absoluta a l'Ajuntament de Barcelona. Ara bé, com ha passat puntualment en aquest mandat, hi hauria la possibilitat que ERC els donés suport, dins o fora del govern.

Són les dades d'una enquesta pròpia elaborada per GAD3 per a Catalunya Ràdio i TV3. En el cas de Barcelona, s'ha fet a partir de 800 entrevistes.
 

Esquerra va guanyar les eleccions el 2019

A l'Ajuntament de Barcelona hi ha 41 regidors. Després de les eleccions del 2019, que va guanyar Esquerra Republicana, la distribució d'escons va quedar així: ERC va obtenir 10 escons; Barcelona en Comú, també 10; el PSC, 8 regidors; Cs, que aleshores es presentava amb Barcelona pel Canvi --de Manuel Valls--, en va obtenir 5; Junts, 5 i el PP, 2 escons.

 

ARXIVAT A:
Eleccions municipals 2023
Anar al contingut