Barcelona

"Soñar en Nablus", del català Sergi Sandúa, obté el premi al millor documental del Festival de Cine Pobre de Cuba

L'amateurisme i les noves tecnologies aplicades al cinema documental poden tenir resultats excel·lents. És el cas de dos joves catalans que acaben d'arribar de Cuba, amb el premi sota el braç al millor documental del Festival de Cine Pobre de Gibara, un prestigiós certamen que prima obres de qualitat amb pressupostos mínims. "Soñar en Nablus", el film guanyador, va sorgir de la inquietud del seu director, Sergi Sandúa, que sense coneixements audiovisuals va viatjar a Palestina acompanyat d'una càmera digital domèstica prestada.

Actualitzat

Sergi Sandúa, seguint el seu esperit inquiet, sense cap coneixement audiovisual i amb 300 euros a la butxaca, va demanar una càmera digital domèstica al seu amic Carlos i es va plantar al Pròxim Orient. Objectiu: conèixer de primera mà el dia a dia del poble palestí.

De tornada, el mateix Carlos es va oferir de forma desinteressada a muntar el documental a la productora que ha instal·lat a casa seva. El resultat ha estat "Soñar en Nablus", un diari personal, fresc i compromès, que s'ha endut el premi al millor documental del Festival de Cine Pobre de Cuba.

La pel·lícula es podrà a veure a Barcelona d'aquí a uns dies, però ara ja estan preparant la versió anglesa i aviat també la traducció a l'àrab. I és que festivals de diversos països àrabs s'han interessat per la cinta i fins i tot la cadena televisiva Al-Jazeera podria adquirir-la.

Amb una base tècnica més sòlida, Sandúa segueix donant continuïtat al seu somni amb dues noves propostes ja filmades, una sobre la fulla de coca a Bolívia i l'altra sobre Chiapas.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut