Els dos homes i l'advocat Aamer Anwar, envoltats de policies aquest dijous a Glasgow (Europa Press / Andrew Milligan)
Els dos homes i l'advocat Aamer Anwar, envoltats de policies aquest dijous a Glasgow (Europa Press / Andrew Milligan)

"Són els nostres veïns": una protesta frena la detenció de dos migrants a Glasgow

Els manifestants han envoltat la furgoneta on estaven detinguts fins que el Ministeri de l'Interior britànic ha permès l'alliberament dels dos homes

Actualitzat
TEMA:
Escòcia

Una mobilització veïnal massiva ha impedit a Glasgow la detenció de dos homes que el servei d'immigració britànic volia retornar al seu país d'origen.

El dia de l'Id al-Fitr, el final del Ramadà, les autoritats d'immigració han detingut Sumit Sehdev i Lakhvir Singh, dos homes de nacionalitat afganesa del barri de Pollokshields, una zona amb molta població d'origen immigrant.

Amb crits de "són els nostres veïns, deixeu-los anar", desenes de ciutadans han sortit al carrer per protestar contra la detenció, fins que ha arribat un reforç de la policia escocesa i diversos advocats d'organitzacions en defensa dels drets humans. Entre aquests advocats hi havia Aamer Anwar, conegut a Catalunya per ser l'advocat de l'eurodiputada Clara Ponsatí.

 

Al barri de Pollokshields, al sud de Glasgow, una multitud ha impedit la detenció de dos homes migrants
Al barri de Pollokshields, al sud de Glasgow, una multitud ha impedit la detenció de dos homes migrants (Europa Press / Andrew Milligan)

 

Després que centenars de manifestants bloquegessin el camí de la furgoneta que els traslladava, finalment, el Ministeri de l'Interior britànic ha permès l'alliberament dels dos homes. La seva sortida de la furgoneta ha estat rebuda amb aplaudiments i crits per les persones que esperaven a Kenmure Street:

 

Un cop alliberats, desenes de veïns i agents de la policia han acompanyat els dos homes fins a la mesquita:

 

(Europa Press / Andrew Milligan)

 

Sturgeon: "Ha estat un risc per a la salut i per a la seguretat"

Els fets han passat al sud de Glasgow, el districte electoral de la primera ministra escocesa, Nicola Sturgeon. Sturgeon, que reclama les competències en immigració que estan actualment en mans del govern britànic, ha elogiat el paper de la policia escocesa i ha culpat l'executiu de Boris Johnson d'haver creat el que ha qualificat de "situació perillosa".

En un fil de tuits, Sturgeon ha dit que iniciarà una investigació per aclarir l'actuació del Ministeri de l'Interior britànic i ha promès ajuda als detinguts:

 

 

 

 

"1/ Els esdeveniments d'avui són completament atribuïbles a les accions del Departament d'Interior britànic. La policia d'Escòcia estava en una posició ingrata: no ajuden en l'expulsió de sol·licitants d'asil, però tenen un deure amb la protecció de la seguretat pública. Actuen independentment dels ministeris, però en aquesta decisió els dono suport.

2/ Estic en total desacord amb la política d'immigració del Departament d'Interior britànic, però fins i tot deixant això de banda, aquesta acció era inacceptable. Actuar d'aquesta manera, al cor d'una comunitat musulmana quan celebraven la fi del Ramadà i en un lloc on hi ha un brot de Covid ha estat un risc per a la salut i la seguretat.

3/ Com a diputada i com a primera ministra, exigiré una garantia del govern britànic que mai més no tornaran a crear, a través de les seves accions, una situació perillosa com aquesta. No s'han donat garanties -i, francament, no s'ha mostrat empatia- quan anteriorment he aconseguit parlar amb un càrrec governamental.

4/ Finalment, em sento orgullosa de representar una circumscripció i liderar un país que dona la benvinguda i mostra suport a sol·licitants d'asil i refugiats. El dia en què la política d'immigració sigui responsabilitat del Parlament escocès no pot esperar"

ARXIVAT A:
Migracions Escòcia Habitatge

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut