Les imatges de la campanya de la Junta d'Andalusia són d'actrius i s'han fet servir per a altres fins publicitaris
Les imatges de la campanya de la Junta d'Andalusia són d'actrius i s'han fet servir per a altres fins publicitaris
Sevilla

Crítiques a la campanya contra la violència masclista a Andalusia amb dones somrients

L'oposició demana la retirada dels anuncis perquè considera que frivolitzen el tema i assumeixen el discurs de Vox

Irene Vaqué ReigActualitzat

Imatges de dones somrient acompanyades del lema "Ella ha patit maltractaments. Però la vida sempre és més forta". Aquesta és la polèmica campanya de la Junta d'Andalusia contra la violència masclista, que l'oposició considera que "frivolitza" el drama de moltes dones.

Amb un cost d'1,2 milions d'euros, la campanya se centra en les dones supervivents dels maltractaments.

Tot i que al principi del vídeo s'informa que les protagonistes n'han patit, en realitat el que es mostra són fotografies d'un banc d'imatges que s'han utilitzat amb altres finalitats publicitàries. És a dir, que ha fet servir actrius.

 

 

Des de l'agència responsable de la campanya, Conzeta Publicidad, defensen que l'objectiu és donar un missatge "positiu" i d'esperança que "també és efectiu i arriba al públic". A més, afegeixen que fer servir imatges de víctimes reals hauria estat "una irresponsabilitat" perquè "s'hauria posat en perill la seva seguretat".

La campanya posa l'accent en el fet que la dona ha de denunciar el maltractament. "Denúncia. Viu. Marca al 016". També diu que cal la "implicació de tots i totes per posar fi a la violència de gènere".

 


El PSOE i Podem demanen retirar la campanya

L'oposició andalusa ha carregat contra la campanya, n'ha demanat la retirada i ha exigit explicacions.

Els socialistes l'han considerat "frívola" i han criticat que parli de "maltractaments" en comptes de "violència de gènere", mentre que Endavant Andalusia ha considerat que el govern del PP i Cs és "ostatge de l'extrema dreta" i que està influït pel discurs de Vox, que "banalitza" la violència masclista.


Vox no parla d'aquest terme, sinó de "violència intrafamiliar".

Alguns moviments han fet campanya a les xarxes per demanar que es retirin els anuncis i n'han difós una versió diferent, amb blaus i morats a les cares de les actrius i missatges com "quan ens maltracten no riem".

 

 

 

 

Retrets del govern del PP i Cs a l'oposició

El govern andalús ha atribuït les crítiques a una maniobra electorista de l'oposició. El president andalús, Juanma Moreno, ha negat cap intenció de frivolitzar amb aquest tema:

I la consellera d'Igualtat i Polítiques Socials, Rocío Ruiz, creu que s'ha "trencat" un pacte d'Estat amb la "descontrolada estratègia d'oposició". Per Ruiz, la campanya pretén dir que "hi ha futur després del calvari de la violència de gènere".

ARXIVAT A:
Violència masclistaAndalusia
Anar al contingut