Barcelona

Somescola crida a les escoles a enganxar-hi cartells a favor de la immersió lingüística

Actualitzat
Sota el lema "Per un país de tots, l'escola en català", la plataforma Somescola.cat, que agrupa una trentena d'entitats cíviques i educatives, ha fet una crida a tots els centres educatius del país perquè enganxin el cartell a favor de l'escola en català. És el cas de l'escola pública Acàcies del barri del Poblenou de Barcelona on, després d'enganxar-lo la presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casas, ha explicat l'objectiu de la iniciativa i dels actes de protesta convocats davant els ajuntaments catalans.

"El model d'immersió no és un problema, sinó un instrument de cohesió", ha manifestat Casals. La presidenta d'Òmnium ha recordat, en aquest sentit, que aquestes concentracions pretenen demostrar el suport de la ciutadania al model lingüístic de l'escola catalana i demanar als ajuntaments un ple extraordinari que aprovi una moció en defensa de l'escola en català i contra la judicialització de la llengua a l'escola.

Per la seva banda, el representant d'USTEC-STEs, Josep Maria Cervelló, ha dit: "Encara no sabem el nombre exacte d'escoles que han enganxat els cartells, però segur que han estat moltes perquè tots els sindicats majoritaris donem suport a la campanya i el suport al model d'immersió lingüística a l'escola catalana és gairebé unànime". Per Cervelló, "el model d'immersió ha ajudat a cohesionar i acollir les diferents cultures que conviuen a Catalunya" i l'acta del Tribunal Suprem de Justícia de Catalunya (TSJC) que ordena que s'implanti també el castellà com a llengua vehicular és "una maniobra contra l'escola".

La directora de l'escola Les Acàcies, Maria Fornos, ha afegit: "Aquí tenim alumnes procedents de 25 països diferents i mai hem tingut problemes amb el català".

Tot plegat el dia en què 1.280.232 alumnes de tot Catalunya han iniciat un curs escolar marcat per la retallada i la polèmica que ha generat l'acta del TSJC.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut