Barcelona

Somescola creu que la reforma de Wert és pròpia de la dictadura franquista

El col·lectiu crida el país a mobilitzar-se en defensa de l'escola en català i ha carregat novament per l'ofensiva contra la immersió lingüística i el "control doctrinal" de l'educació. Organitzacions de pares i mares i sindicats carreguen contra la proposta de Wert, que relega el català a matèria optativa.

RedaccióActualitzat
La plataforma Somescola considera que la reforma educativa que ha plantejat el ministre José Wert s'inspira en les aules del franquisme. "Aquesta llei ens retorna a un passat predemocràtic", ha afirmat el col·lectiu, que ha cridat el país a mobilitzar-se en defensa de l'escola en català i ha carregat novament per l'ofensiva contra la immersió lingüística i el "control doctrinal" de l'educació.

"La gravetat del moment és màxima perquè mai ens havien proposat que esborréssim 35 anys d'escola democràtica catalana", ha destacat la plataforma.

Pel que fa als pares i mares d'alumnes, Pere Farriol, president de la Federació d'Associacions de Pares de Secundària, la FAPAES, majoritària a l'ESO, ha advertit que "no es pot tolerar aquest atac contra Catalunya, el nostre idioma i els nostres costums" i ha afegit que l'organització farà costat "a qui faci falta" i amb "contudència" per "tombar aquests atacs tan punyents".

Pel que fa a primària, la FAPAC, que representa la majoria d'associacions de pares i mares en aquesta etapa, veu trets patològics en l'actuació del Ministeri en aquesta matèria. El president de la FAPAC, Àlex Castillo, ha lamentat "l'obessió malaltissa" amb la llengua, "que no es correspon amb el que diuen les avaluacions cientifiques que s'estan fent". I ha fet notar que els estudiants de les comunitat monolingües no tenen millor nota en castellà que els alumnes catalans.

Des de l'àmbit docent català, el sindicat USTEC, majoritari al sector, confia que el govern es negui en rodó a aplicar la nova legislació espanyola. Rosa Canyadell, portaveu del sindicat, ha considerat que "desmuntar la immersió és gairebé impossible" i ha dit que espera que Rigau o qui sigui que la substitueixi en el càrrec "senzillament no apliquin" la reforma".
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut