Una nena, en una concentració a Girona a favor de la immersió. (Foto: ACN)
Una nena, en una concentració a Girona a favor de la immersió. (Foto: ACN)
Barcelona

Somescola convoca una concentració davant el TSJC contra l'última sentència sobre la immersió

La protesta està convocada dilluns que ve a les 18.30 davant la seu del Tribunal Superior de Justícia, al passeig Lluís Companys de Barcelona. La plataforma denuncia que es vulgui decidir des de la via judicial el model d'escola catalana.

RedaccióActualitzat

Somescola ha convocat per dilluns que ve una concentració davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya contra l'última sentència sobre la immersió lingüística en català. La protesta està convocada a les 18.30 davant la seu del TSJC, al passeig Lluís Companys de Barcelona.

La plataforma, que agrupa entitats cíviques i educatives, vol defensar el model d'escola catalana davant la sentència que obliga a fer un 25% de les classes en castellà als cinc centres educatius on s'han presentat denúncies. I denuncia que el model es vulgui decidir des de la via judicial.

En una roda de premsa a la seu d'Òmnium, la presidenta de l'entitat i una de les portaveus de Somescola, Muriel Casals, ha remarcat que la immersió "garanteix la igualtat d'oportunitats i la cohesió social".

Per la seva part, Teresa Casals, de la mateixa plataforma, ha destacat que "és fals que els nens catalans no coneguin el castellà, les dades així ho avalen i no té sentit crear un conflicte artificial".

 

Anar al contingut