"Som família": la Pride tenyeix Barcelona d'Orgull per reivindicar els drets LGTBI
Una parella es fa un petó a l'avinguda Maria Cristina de Barcelona (EFE)
Barcelona

"Som família": la Pride tenyeix Barcelona d'Orgull per reivindicar els drets LGTBI

La manifestació ha començat als Jardins de les Tres Xemeneies a les sis i ha acabat a la plaça d'Espanya, on s'ha llegit un manifest de l'organització

Actualitzat

Unes 55.000 persones s'han manifestat aquest dissabte a la Pride Barcelona 2019, per celebrar el dia de l'Orgull LGTBI a Catalunya, segons la Guàrdia Urbana.

Aquest any, la manifestació ha portat com a lema "Som família", per defensar el reconeixement social de les famílies LGTBI i reivindicar que no hi ha un únic model de família.  

 

 

Des de les cinc de la tarda, s'ha tallat l'avinguda del Paral·lel. La manifestació ha començat als Jardins de les Tres Xemeneies a les sis, i ha acabat a la plaça d'Espanya passades les vuit. Hi havia tanta gent, que s'ha hagut d'endarrerir l'inici de l'acte final de la mobilització.

A l'escenari principal de l'avinguda Maria Cristina s'ha llegit el manifest de la mobilització. Aquest any, l'encarregat de llegir-ho era el periodista de TV3 Toni Cruanyes, qui ha demanat el reconeixement i el respecte per a tots els models de família:

"Prendre la decisió de tenir criatures mai és fàcil per a les persones LGTBI. Tenir-les ens fa més fortes i ens atorga un major compromís amb la societat i lluita per la llibertat i els drets de les lesbianes, gais i persones trans. I, precisament, pels nostres infants, i per la resta de persones LGTBI, exigim que se'ns deixi d'invisibilitzar, que se'ns respecti, que se'ns consideri i que els nostres models de família siguin presentats a la societat com a models igual de vàlids amb tots els drets i reconeixements."

 

 

 

L'objectiu de la jornada és reivindicar els drets del col·lectiu LGTBI i guanyar visibilitat en la societat. Però també és un dia de festa per celebrar i "estimar-nos".

 

 

 

 

 

 


Pintades a l'autobús de Ciutadans

Durant la manifestació a la capital catalana, un centenar de persones han atacat amb aerosols de pintura un autobús descobert amb un gran logotip de Ciutadans que anava a intentar participar en la desfilada Pride de Barcelona. L'organització de la Pride havia vetat la presència d'aquest partit en aquesta manifestació.

 


El 2019, marcat per l'augment de les agressions i l'aniversari de Stonewall

Aquest any, es commemora els 50 anys de Stonewall, la revolta al barri de Nova York que va iniciar el moviment LGTB, i gràcies a la qual s'han aconseguit drets i llibertats pel col·lectiu arran al món. Barcelona va ser la primera ciutat espanyola en seguir les petjades d'aquest moviment.

Tot en un any on han augmentat les agressions homòfobes a Barcelona i al conjunt de l'estat espanyol. Espanya és el segon país d'Europa amb més població LGTBI, i un estudi assegura que el 88% dels espanyols es considera "gay friendly".

Malgrat això, les víctimes d'homofòbia que denuncien atacs continuen creixent. La majoria de les agressions cap a aquest col·lectiu són verbals o amenaces, i continua sent representatiu que entre el 60 i el 80% no les denunciï.

A més a més, al món, en 11 països hi ha perill de morir per tenir relacions homosexuals i en 69 estats es criminalitzen. En definitiva, formar part de la comunitat LGTBI es castiga en 1 de cada 3 països del món (el 35%).

"Som família"

L'organització de la PrideBCN 2019 ha creat una campanya perquè diverses famílies expliquin la seva experiència en primera persona i siguin protagonistes indiscutibles d'aquesta edició.

Amb aquesta acció, es vol ajudar a trencar els estereotips i a construir una societat molt més igualitària:

 


Activitats durant tota la setmana

S'han preparat molts actes de diferents àmbits: música, ciència, art, literatura o dansa. La festa se celebra del 15 al 29 de juny i la majoria d'actes es faran a l'escenari principal, a l'Avinguda Maria Cristina.

 

El tret de sortida va ser el pregó del dia 15, que aquest any va fer l'actriu Itziar Castro a la Plaça Universitat.

D'entre les actuacions musicals que es faran de les 8 a les 2 de la matinada d'aquest diumenge, en destaca la d'Eleni Foureira (participant d'Eurovisió 2018), Chenoa, Melody, Soraya, Ladilla Rusa i La Prohibida.

ARXIVAT A:
LGTBIQ+
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut