solsona co
Reunió d'un dels grups de treball de 'Solsona Co'
Solsona

Solsona engega un projecte per dinamitzar econòmicament la ciutat a través de la participació ciutadana

L'Ajuntament de Solsona ha posat en marxa el projecte 'Solsona Co', que té per objectiu dinamitzar econòmicament la ciutat a través de la participació ciutadana.

RedaccióActualitzat
El projecte pretén establir un full de ruta que, des d'ara i durant els pròxims deu anys, ha de permetre crear ocupació i millorar la qualitat de vida dels solsonins.

El regidor de Promoció Econòmica, Lluís-Xavier González, ha explicat que el procés participatiu durarà un any i que el resultat final serà un "pla d'accions concret on hi estaran representades i prioritzades les accions que han de dur a terme tant les institucions públiques com també els ens privats per permetre la recuperació de la situació econòmica".

El pla director de promoció econòmica 'Solsona Co' està impulsat per l'Ajuntament de Solsona i compta amb el suport del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) i el Fons Social Europeu.

Segons ha expressat González, la participació ciutadana serà un dels puntals del projecte i es farà a partir de "taules i grups de treball entre els diferents actors econòmics del territori i la ciutadania en general".

La marca 'Solsona Co' al·ludeix als conceptes "col·laborar", "conèixer", "connectar-se", "construir", entre d'altres. El consistori insta els agents públics i privats del territori, les entitats, organitzacions, empresaris, estudiants i tot tipus de ciutadans a títol particular a prendre-hi part.

El projecte vol ser un full de ruta per als propers deu anys que "permeti encarar a la ciutat la recuperació de la situació econòmica", ha destacat el regidor de Promoció Econòmica. "Som molt conscients que l'Ajuntament, com a institució, no pot crear ocupació, però sí que pot posar les eines perquè el sector privat tingui més facilitats per crear ocupació", ha ressaltat.

'Solsona Co' serà un document on hi haurà un pla d'accions concretes que haurà de dur a terme tant el sector públic com el privat. "El més important és que les accions incloguin la col·laboració pública i privada per poder reduir els 666 parats que té la capital del Solsonès", ha remarcat González.

El procés participatiu per elaborar el full de ruta de 'Solsona Co' durarà un any i es presentarà públicament el mes de desembre d'enguany.

La presentació pública del projecte es farà aquest dissabte a la sala cultural de l'Ajuntament.

Anar al contingut