Un fotògraf enmig del carrer Aragó de Barcelona, buit pel confinament pel coronavirus (Nacho Doce, Reuters)
Un fotògraf enmig del carrer Aragó de Barcelona, buit pel confinament pel coronavirus (Nacho Doce, Reuters)

Sols en la Catalunya deserta, el relat dels que van viure el confinament a peu de carrer

L'estat d'alarma va buidar les carreteres i les ciutats i van ser molt pocs els que ho van poder viure i veure en primera persona

Guillem PrietoActualitzat

Fa un any, després d'un Consell de Ministres extraordinari, es va declarar l'estat d'alarma. L'epidèmia s'estenia entre la població i es va decidir tancar-ho tot amb l'objectiu de frenar els contagis per coronavirus. L'ordre obligava tothom a quedar-se a casa. Només anaven a treballar els considerats essencials. I la població només podia sortir al carrer per fer les compres bàsiques per a la subsistència.

Les autopistes van quedar desertes, els carrers de la ciutat es van buidar, gairebé no circulava cap vehicle. Eren pocs els que tenien permís per desplaçar-se. Són els que van circular per unes carreteres i ciutats que semblaven abandonades. Hem parlat amb alguns d'ells, aquells treballadors que, tot i no estar als hospitals, també són essencials: s'encarregaven del subministrament dels productes de primera necessitat o de la neteja de la ciutat. Repartidors de menjar a domicili, conductors d'autobús, farmacèutics o treballadors socials.

En el següent reportatge algunes d'aquestes persones ens expliquen com ho van viure, quines són les sensacions que van tenir i les emocions que tot plegat els va generar:

 

 

 

ARXIVAT A:
Estat d'alarmaCoronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut