Barcelona

Sóller-Barcelona: 90 milles nàutiques contra l'Alzheimer

L'objectiu de la iniciativa era recaptar 100.000 euros per destinar-los íntegrament a la Fundació Pasqual Maragall per a la investigació sobre l'Alzheimer

RedaccióActualitzat

Aquest dissabte s'ha aconseguit una fita històrica, esportiva i solidària. Han arribat al port de Barcelona els cinc remers que han participat en la travessa en benefici de la Fundació Pasqual Maragall.

Després de 24 hores navegant han completat, amb èxit, la prova esportiva que ha començat a Sóller i ha acabat a Barcelona. Els remers s'han rellevat cada 30 minuts en l'embarcació escollida per afrontar aquest repte, un bot Filippi, el "Pasqual Maragall", per a quatre remers amb timoner.

En total es calcula que els remers, hauran fet unes 100.000 palades, cadascuna de les quals es podrà adquirir per un euro. L'objectiu de la iniciativa és arribar a recaptar fins a 100.000 euros per destinar-los íntegrament a la Fundació Pasqual Maragall per a la investigació sobre l'Alzheimer. Les palades es poden adquirir fins el 19 de setembre mitjançant diverses vies: enviant un SMS, fent una donació a través dels webs o bé fent una transferència bancària.

Els cinc remers, que no són esportistes d'elit sinó aficionats, són Jaime Ros, Sinuhé Pérez, Josep Ventosa, Àlex Moya, i Stefano Ottazzi. Tots ells han estat entrenats per l'atleta internacional i entrenador d'atletisme de la Federació Espanyola d'Atletisme, Domingo Mayoral.

Situació de l'Alzheimer

Actualment, l'Alzheimer afecta entre 500.000 i 800.000 persones a Espanya, i encara se'n desconeixen pràcticament l'origen i les causes. Es diagnostica tard i no existeix cap tipus de medicació que endarrereixi o freni el seu curs. El que sí que se sap és que l'Alzheimer comença entre quinze i vint anys abans de l'aparició dels primers símptomes, i que si aquests s'endarrerissin només cinc anys, el nombre de persones malaltes es reduiria gairebé a la meitat.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut