Barcelona

Solidaritat veu Laporta fora del seu projecte independentista

Els membres de Solidaritat Catalana (SI) han fet les primeres valoracions sobre la ruptura interna, després que Joan Laporta no ha assistit a la reunió prevista aquest dijous per tractar l'estratègia a les eleccions municipals a Barcelona. La principal desavinença és que Laporta considera que SI hauria de sumar-se a la candidatura d'ERC i Reagrupament, mentre que la resta de la coalició no ho veu clar. El secretari general de SI, Uriel Bertran, interpreta que, amb el seu gest, Laporta deixa de revalidar el projecte de Solidaritat i, per tant, el veu fora.

Actualitzat
En només set mesos de vida la coalició de partits que formen Solidaritat Catalana s'ha trencat. Joan Laporta discrepa de l'estratègia de SI d'anar sols a les municipals i aporta perquè Democràcia Catalana s'uneixi a la candidatura d'ERC i Reagrupament.

El secretari general de Solidaritat, Uriel Bertran, ha assegurat que veu Laporta fora del projecte. "Nosaltres el que constatem és que el senyor Laporta ha decidit formar part d'un altre projecte". "No ha volgut revalidar el projecte de Solidaritat d'aconseguir la "declaració unilateral de la independència al Parlament de Catalunya". "No ha volgut formar coalició i no ha volgut continuar", ha afegit Bertran.

Dimarts que ve el subgrup parlamentari farà una reunió per decidir què passa amb l'escó que des del novembre té Joan Laporta i si expulsen l'expresident blaugrana de la formació.

SI ha anunciat que, tot i l'absècia de Laporta, es presentarà igualment a les eleccions municipals amb cinc dels sis partits que formen la coalició.

Laporta demana "generositat i humilitat"

En un comunicat difós al web de Democràcia Catalana, Laporta ha insistit en la necessitat que les forces independentistes s'uneixin en una gran coalició i es presentin juntes a les eleccions municipals a l'Ajuntament de Barcelona. "Alguns dels partits que formen part de Solidaritat Catalana per la Independència volen anar en solitari a les municipals a Barcelona, postura que respecto, però que no comparteixo", escriu Laporta, que demana "fer política de país i no caure en polítiques endogàmiques de partit".

El cap de llista de SI en les últimes eleccions al Parlament reclama "un acte de generositat i d'humilitat a favor d'aquesta gran coalició de partits independentistes" i "deixar enrere possibles qüestions personals", ja que pensa que una coalició a favor de la independència podria arribar a tenir "la clau de govern" del consistori que sortirà de les properes eleccions.

Portabella, satisfet

El republicà Jordi Portabella, cap de llista d'ERC i Reagrupament per les municipals a Barcelona, ha celebrat que Joan Laporta es vulgui unir a la seva candidatura. Portabella ha reconegut que ha tingut contactes en solitari amb Laporta i li ha assegurat que si s'uneix a la candidatura tindrà una bona posició a la llista.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut