Representants dels cinc partits de la coalició, entre ells Uriel Bertran, aquest dimecres al Parlament (Foto: ACN)
Representants dels cinc partits de la coalició, entre ells Uriel Bertran, aquest dimecres al Parlament (Foto: ACN)
Barcelona

Solidaritat renova la coalició per a les municipals sense el partit de Laporta

Cinc dels sis partits que formen la coalició Solidaritat Catalana per a la Independència han renovat aquest dimecres l'acord per presentar-se a les eleccions municipals de Barcelona, de moment sense Democràcia Catalana, el partit de Joan Laporta. Laporta, que reclama acudir als comicis conjuntament amb Esquerra i Reagrupament, ha fet una crida als seus companys demanant-los "generositat i humilitat".

Actualitzat
Continuen les desavinences a Solidaritat Catalana per a la Independència (SI). L'acord que s'ha oficialitzat aquest dimecres al Parlament deixa fora, de moment, Democràcia Catalana de la candidatura a l'Ajuntament de Barcelona pel 22 de maig. Representants de Solidaritat per la Independència, Verds-Alternativa Verda, Partit Republicà Català, PSAN i Catalunya Nació Independència han anunciat la voluntat de presentar-se "de nou junts a les eleccions municipals de Barcelona amb el suport de Catalunya Acció".

Els responsables de Solidaritat confien que Democràcia Catalana s'incorpori a aquesta coalició. El secretari general de SI, Uriel Bertran, ha recordat a Laporta que no tanquen la porta a pactar amb Esquerra, sempre que el cap de llista sigui "independent i de consens". Laporta ja va dir aquest dimarts que no donaria suport a SI si es presentava en solitari als comicis del 22 de maig. Bertran ha volgut aclarir que l'acord no és cap "amenaça" a Laporta, amb qui ha dit que intentaran "arribar a un acord".

Laporta demana "generositat i humilitat"

En un comunicat difós a la pàgina web de Democràcia Catalana, Laporta ha insistit en la necessitat que les forces independentistes s'uneixin en una gran coalició i es presentin juntes a les eleccions municipals a l'Ajuntament de Barcelona. "Alguns dels partits que formen part de Solidaritat Catalana per la Independència volen anar en solitari a les municipals a Barcelona, postura que respecto, però que no comparteixo", escriu Laporta, que demana "fer política de país i no caure en polítiques endogàmiques de partit".

El cap de llista de SI en les últimes eleccions al Parlament, reclama "un acte de generositat i d'humilitat a favor d'aquesta gran coalició de partits independentistes" i "deixar enrere possibles qüestions personals", ja que pensa que una coalició en favor de la independència podria arribar a tenir "la clau de govern" del consistori que sortirà de les properes eleccions.


NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut