Membres de la candidatura celebren amb cava el resultat de les primàries. (Foto: ACN)
Membres de la candidatura celebren amb cava el resultat de les primàries. (Foto: ACN)
Barcelona

Solidaritat Catalana escull Joan Laporta com a cap de llista en unes primàries sense sorpreses

Solidaritat Catalana ha celebrat aquest dissabte primàries per triar els membres de les candidatures amb què participarà a les pròximes eleccions al Parlament de Catalunya. No hi ha hagut sorpreses i Joan Laporta serà el cap de llista per Barcelona i candidat a la presidència de la Generalitat. L'acompanyaran altres membres destacats de la formació com Alfons López Tena, Uriel Beltran, Isabel-Clara Simó i Anna Arqué. Toni Strubell, Héctor López Bofill i Francesc Xavier Segura seran els caps de llista per Girona, Tarragona i Lleida, respectivament.

Actualitzat
Solidaritat Catalana ha obert sis col·legis electorals en aquesta jornada de primàries. Tenien dret a votar 6.190 persones, les que s'han adherit a aquest moviment, i s'han acostat a les urnes una mica més de la meitat, 3.143. En total, s'han presentat en aquestes primàries 249 candidats.

Per Barcelona els candidats que han estat escollits són Joan Laporta, Alfons López Tena, Uriel Bertran, Isabel-Clara Simó, Anna Arqué i Emili Valdero. Tots ells han aconseguit 2.316 vots. Els segueixen Àlex Sánchez, Xavier Olivella, Jaume Gómez i Pilar Peral, que han aconseguit 787 vots. Aquest encara no és l'ordre definitiu de les llistes perquè s'han de fer els ajustos que marca la llei, com per exemple que hi ha d'haver tres persones del mateix sexe en cada tram de cinc candidats.

En la seva intervenció, Laporta ha destacat que aquesta ha estat "una jornada històrica" i ha definit el sistema de primàries com a "democràcia en estat pur". El dirigent de Solidaritat Catalana ha recalcat que la seva candidatura té la missió i el compromís de proclamar la independència de Catalunya.

Candidats per Girona, Lleida i Tarragona

Tal com s'esperava, Toni Strubell serà el cap de llista a Girona després d'obtenir 291 dels 297 vots emesos. En total podien exercir el seu dret a vot en aquesta demarcació 616 persones. Santi Niell se situa per darrera de Strubell també amb 291 vots.

A Lleida han votat 168 persones de 362. Francesc Xavier Segura ha aconseguit finalment ser-ne el vencedor amb 118 vots, per davant de Laia Cubells.

A Tarragona de les 511 persones que podien votar ho han fet 257. En aquesta circumscripció Héctor López Bofill encapçalarà la candidatura després d'aconseguir 292 vots, segons els resultats oficials difosos per la formació. El segueix Albert Pereira amb els mateixos resultats.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut