Soldats israelians maten 4 palestins que anaven armats a la franja de Gaza
Manifestants a la Franja de Gaza (EFE)

Soldats israelians maten 4 palestins que anaven armats a la frontera de Gaza

Segons l'exèrcit d'Israel, un d'ells havia traspassat la tanca divisòria i tots 4 duien a sobre fusells d'assalt, llançagranades i granades de mà

Aitor Álvarez GarcíaActualitzat

Soldats de l'exèrcit israelià han matat aquest dissabte 4 joves palestins a la frontera de la franja de Gaza. Segons l'exèrcit, un d'ells havia traspassat la tanca divisòria amb Israel i tots 4 anaven armats amb fusells d'assalt, llançagranades, i granades de mà.

Aquest incident es produeix coincidint amb una operació de les forces de seguretat israelianes per localitzar els responsables de l'assassinat d'un soldat que dijous van trobar apunyalat a prop d'una colònia jueva de la Cisjordània ocupada.

Els soldats han identificat "diversos terroristes que s'acostaven" armats, segons l'exèrcit, i "han obert foc quan un d'ells ha creuat" la tanca divisòria per "neutralitzar-los".
 

Durant l'incident, s'ha llençat  una granada de mà contra l'exèrcit, que no ha causat ferits.

Els quatre morts han estat identificats com a Abdulah al Hamayda, Abdulah al Ghamri, Abdulah al Masri i Ahmad al Odeini. Tenien poc més de 20 anys i Israel els considera milicians rasos del braç armat de Hamàs.

Fins ara, ni aquest grup ni la seva ala militar han reivindicat els fets ni han emès cap comunicat. Segons fonts palestines consultades per EFE, l'exèrcit d'Israel ha accedit al lloc, s'ha endut els cadàvers i s'ha quedat l'armament.

Des de la Gran Marxa del Retorn al març del 2018, els incidents a la frontera entre Gaza i Israel són continus. Almenys 307 palestins han mort en aquest període per trets de l'exèrcit d'Israel i per altres enfrontaments a la zona.
 

 

ARXIVAT A:
PalestinaIsraelGaza
Anar al contingut