Frame del vídeo en què es veu un palestí ferit lligat al capó d'un vehicle militar israelià
Els fets han tingut lloc durant una batuda de l'exèrcit d'Israel a la ciutat de Jenín, al nord de Cisjordània

Soldats israelians lliguen un palestí ferit al capó d'un jeep i l'exhibeixen per Jenín

L'exèrcit admet que és una vulneració dels protocols militars i promet que investigarà els fets

Redacció/AgènciesActualitzat

La imatge d'un vehicle totterreny de l'exèrcit israelià amb un home palestí ferit lligat al capó ha fet saltar les alarmes, un cop més, per les vulneracions dels protocols militars en el conflicte a Gaza i Cisjordània.

Els fets han tingut lloc aquest dissabte durant una batuda a la ciutat de Jenín, al nord de Cisjordània, i han estat confirmats per diverses agències de notícies i pel mateix exèrcit d'Israel.

Els familiars de l'home ferit, Mujahed Azmi, han explicat que li han disparat durant un raid i que, quan han demanat una ambulància, els soldats l'han agafat, l'han lligat al jeep i han marxat.

Raafat Azmi, cosí de la víctima, ha narrat que Mujahed ha estat ferit "durant dues o tres hores" i que l'exèrcit "l'ha posat sobre el capó" i els ha promès que el duien a l'hospital:


Tot i això, en el vídeo es pot veure com l'exhibeixen estirat a la part frontal del vehicle militar mentre es creuen amb dues ambulàncies.

L'organització humanitària Mitja Lluna Roja Palestina ha denunciat a X que els soldats han "impedit" que els seus equips d'emergències assistissin el ferit i el traslladessin a l'hospital.

Informacions posteriors asseguren que l'home no ha mort i ha pogut rebre tractament mèdic.


L'exèrcit admet els fets i promet una investigació

Les forces de Tel-Aviv han reconegut que aquesta acció vulnera els protocols militars i els estàndards habituals en aquests conflictes. I ha promès que investigarà els fets i s'actuarà "en conseqüència".

"La conducta vista en el vídeo no és coherent amb les ordres de les forces armades i el que s'espera dels seus soldats."

La violència a Cisjordània, que ja anava a l'alça abans de la guerra entre Israel i Hamas a Gaza, s'ha intensificat des que va començar. Les incursions de l'exèrcit són freqüents, així com els atacs de colons jueus als pobles palestins.

Amb més de 520 morts, el 2023 va ser l'any més mortífer a Cisjordània en dues dècades. I en el que portem de 2024, almenys 222 palestins han mort per foc israelià, la majoria presumptes milicians, però també civils i uns 44 menors.

 

ARXIVAT A:
IsraelGuerra a Gaza
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut