Madrid

Solbes exigeix als bancs que comencin a donar crèdits a les famílies i a les empreses

El vicepresident econòmic, Pedro Solbes, s'ha reunit amb els representants de diversos bancs i caixes per analitzar l'efecte de les mesures que ha posat en marxa l'executiu per fer front a la crisi econòmica. El sector ha elogiat la utilitat d'aquestes mesures per millorar la liquiditat. Solbes els ha recordat que les iniciatives a càrrec de l'executiu han de repercutir a les famílies i a les empreses com més aviat millor, i els ha instat a obrir l'aixeta del crèdit.

Actualitzat
Solbes s'ha reunit amb els alts càrrecs de La Caixa, el BBVA, el Banc Santander i Caja Madrid, i també amb l'Associació Espanyola de Banca i la Confederació Espanyola de Caixes d'Estalvi.

A la trobada han analitzat l'efectivitat de les mesures per injectar liquiditat al sistema. Les més destacades són la concessió d'avals del tresor a les operacions de les entitats per finançar-se - amb una dotació de 100.000 milions d'euros- i la compra d'actius a les entitats. Es va fer una primera subhasta, que va ser molt polèmica perquè només es va adjudicar la meitat dels diners que hi havia destinats. L'11 de desembre hi haurà una nova subhasta, amb 7.800 milions d'euros damunt la taula.

El ministre d'Economia ha demanat als presents que extenguin el pla d'ajudes a la banca, a les famílies i a les empreses. Una manera de fer-ho és concedint crèdits per motivar el consum. Les entitats financeres han mostrat la seva total disposició per utilitzar les mesures i fer-les arribar al conjunt de la societat.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut