Madrid

Solbes confirma que les empreses amb problemes de liquiditat podran ajornar el pagament a Hisenda de l'IRPF

Les empreses solvents, però amb problemes econòmics puntuals, podran ajornar el pagament a Hisenda de les retencions de l'IRPF que fan cada mes als treballadors. Ho ha dit el vicepresident econòmic, Pedro Solbes, abans de participar en la jornada sobre diàleg social que fa el grup socialista. Solbes ha recordat que des de fa un any l'Agència Tributària i el Ministeri d'Economia estan treballant en mesures que facilitin la liquiditat a les empreses, i que per això s'està permetent aquest endarreriment en el termini de pagament a empreses que siguin "viables" però que ara tinguin dificultats.

Actualitzat
El vicepresident econòmic del govern, Pedro Solbes, ha confirmat que l'Agència Tributària (AEAT) permetrà a les empreses amb problemes de liquiditat, però que siguin "viables", ajornar l'ingrés de la retencions a compte de l'IRPF de les nòmines dels seus treballadors.

"El retard [en aquests pagaments] en el cas de dificultats de finançament per a empreses que siguin viables és un tema que s'està treballant a l'AEAT i que lògicament es posarà en marxa", ha indicat en declaracions als mitjans.

Solbes ha recordat que des de fa un any l'AEAT i el Ministeri d'Economia i Hisenda treballen en mesures que permetin facilitar la liquiditat de les empreses. "Ja s'estan donant moratòries en les condicions normals, ara el que pretenem és anar una miqueta més lluny per resoldre alguns temes addicionals que es plantegen", ha conclòs.

Els agents socials han de ser imaginatius

Totes aquestes declaracions, Solbes les ha fet abans de participar en la jornada parlamentària "Diàleg social i concertació", on s'ha reunit amb els agents socials. El ministre els ha demanat que posin una mica d'imaginació a l'hora de buscar una sortida a la "complexitat del moment" que passa l'economia espanyola, que fa necessari oblidar les "fórmules tradicionals" per superar les "dificultats addicionals", suscitades per l'impacte de la crisi financera internacional en combinar-se amb la "desacceleració" de l'activitat.
Anar al contingut