Barcelona

Solana confia que aviat es renegociarà el Tractat de Forces Convencionals a Europa

Brussel·les confia que les potències occidentals podran renegociar amb Rússia l'anomenat Tractat de Forces Convencionals a Europa, un acord que Moscou ha decidit trencar temporalment aquesta setmana. Ho ha avançat en declaracions a Catalunya Informació el cap de la diplomàcia europea, Javier Solana, que també ha parlat, en una entrevista a "Els Matins" de TV3, sobre l'Iran. Solana ha estat a Barcelona per participar en un acte de reconeixement al periodista Jaime Arias organitzat pel Col·legi de Periodistes de Catalunya.

Actualitzat

Pel que fa a l'Iran, Solana ha dit que el règim dels aiatol·làs va incomplir el Tractat de No-proliferació Nuclear i això justifica la desconfiança internacional. En relació amb el Tractat de Forces Convencionals a Europa, un acord tancat a la dècada dels 90 que limita el nombre d'armes que poden circular o emmagatzemar-se dins els països de l'OTAN i Rússia, el cap de la diplomàcia europea confia en una ràpida renegociació.

Les autoritats de Moscou han decidit suspendre el tractat fins que els països occidentals en signin una versió renovada. L'OTAN, però, es nega a fer-ho fins que Rússia retiri la seva presència militar de Geòrgia i Moldàvia.

 

Anar al contingut