Sol, núvols i ambient suau

Iniciem la setmana amb un temps encalmat, amb sol, núvols alts i ambient suau. Els núvols de tarda seran poc importants en general. Els pròxims dies es presenten amb un temps similar, amb alguns ruixats puntuals de tarda a tot estirar, però amb perspectives de canvi pel cap de setmana.

Actualitzat

Dilluns és un dia d'altes pressions. L'anticicló principal estarà centrat en Irlanda, mentre que hi ha un centre anticiclònic secundari sobre el Mediterrani. Les restes de tramuntana desapareixen i s'imposa el vent del sud i sud-oest.

Domini del sol

El dia ha començat amb bonança general, amb grans clarianes, amb alguns bancs de boira o boirina que moriran aviat i també amb alguns núvols baixos cap al nord-est, tots amb tendència a trencar-se. En general parlem de sol o sensació de sol, i aquest ambient estable continuarà al llarg de la tarda a la major part del territori. El matís al sol el posaran les bandes de núvols prims que aniran passant al llarg del dia i es faran més abundants durant la part final d'aquest dilluns. Novament, esperem nuvolades de tarda a punts de muntanya, en conjunt sense conseqüències, amb possibilitat molt remota d'algun xàfec aïllat a punts del Pirineu.

Temperatures amb pocs canvis

La disminució de la tramuntana ha fet que alguns valors puntuals de la temperatura mínima hagin estat més baixos a l'entorn del cap de Creus. En general, les temperatures de primera hora han estat un xic més altes que les d'ahir cap al nord i una mica més baixes cap al sud. Les màximes baixaran a la costa Daurada i l'Empordà, i pujaran més al Pirineu. A la resta, els canvis tampoc seran importants. Farà calor continguda, amb extrems sobre els 25 o 26 graus.

Al País Valencià i les Balears esperem una una tarda i vespre amb augment de núvols alts.

I dimarts...

Després del dilluns força tranquil, tindrem un dimarts similar, més enterbolit per núvols prims, i amb pocs canvis de temperatura. Dimecres i dijous. El pròxim canvi de temps important es preveu de cara al cap de setmana.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut