Carles Puigdemont
Puigdemont lamenta haver de fer campanya contra rellotge
ANÀLISI

Sol, Gran Vía, Tribunal(s)

La política i la justícia es troben a cada racó del mapa madrileny. La pressió ambiental augmenta i, al Suprem, Marchena apuja el to

Enllaç a altres textos de l'autor Joan Rusiñol, cap de Política de Catalunya Ràdio

Joan Rusiñol

Sotscap d'Informatius de Catalunya Ràdio

@joanrusinol
Actualitzat

Com si resseguíssim la línia del metro, o com si resseguíssim una cançó de Sabina, la política i la justícia es troben a cada racó del mapa madrileny.

Primera parada: Sol, on hi ha la seu del govern autonòmic, quilòmetre zero d'una Espanya radial. El 2 de maig la dreta va ventilar els draps bruts de la seva derrota electoral, amb una pregunta que remou el PP i que és en l'origen del que ara vivim: Mariano Rajoy va gestionar bé els fets del 2017 a Catalunya?

Segona parada: Gran Vía, on hi ha el jutjat contenciós que ha desautoritzat l'àrbitre del procés electoral i li ha dit que aquells candidats que volia excloure es poden presentar. Un cop dur per a la Junta Electoral, però que, al mateix temps, pot suposar un comodí per al Suprem més endavant.

Tercera parada: Tribunal, prop del carrer Gènova. El PP anuncia un recurs al Constitucional. La plaça de Colón no és lluny i la nova campanya electoral reactiva la competència electoral entre les dretes. La pressió ambiental augmenta i, al Suprem, Marchena apuja el to i talla bruscament Marina Roig i Javier Pacheco quan parla de solució política. Paradoxalment, la pressió al judici neix i s'amplifica a Madrid.

ARXIVAT A:
Judici procés
Anar al contingut