Presentació dels actes de Societat Civil Catalana pel 12-O.
Presentació dels actes de Societat Civil Catalana pel 12-O.
Barcelona

Societat Civil Catalana prepara per al 12-O una "festa de la regeneració d'Espanya"

La plataforma assegura que des de la manifestació de Tarragona ha doblat el nombre de col·laboradors, que ara se situa prop dels 4.000

RedaccióActualitzat

Societat Civil Catalana escalfa motors per a la festivitat del 12 d'octubre. Serà la primera vegada que l'associació organitza la concentració a la plaça Catalunya, i espera que sigui més multitudinària que l'any passat. La plataforma, que aposta per l'unionisme, assegura que des de la manifestació de Tarragona ha doblat el nombre de col·laboradors, que ara se situa prop dels 4.000. Societat Civil ha reivindicat la catalanitat de la Festa de la Hispanitat, que es va celebrar a Barcelona per primera vegada el 1911.

El lema de l'acte serà "12 d'octubre, l'Espanya de tots", i la intenció és convertir Barcelona en la "capital sentimental" de la celebració del Dia de la Hispanitat i, des de la "catalanitat profunda", fer una "festa de la regeneració d'Espanya". L'acte durarà dues hores i serà "molt plural, positiu, de no estar en contra de ningú i amb un component festiu, però també polític", segons ha assegurat el president de SCC, Josep Ramon Bosch.

"Volem celebrar una nova regeneració d'Espanya, com fa 103 anys. Volem celebrar el 12O com una forma de regenerar la il·lusió de sentir-se espanyol des d'una profunda catalanitat, en aquest moment de reptes estèrils i amenaces rupturistes. El moviment secessionista és una oportunitat per fer una Espanya més ferma, forta i unida", ha dit Bosch.

 

Anar al contingut