Capçalera manifestació (acn)
Capçalera manifestació (acn)
Barcelona

Societat Civil Catalana torna al carrer per reclamar "Ara més que mai, seny"

Segons la Guàrdia Urbana, hi han participat 7.000 persones; l'organització, en canvi, xifra la concentració en 200.000 manifestants

RedaccióActualitzat

Societat Civil Catalana ha convocat una manifestació per demanar un govern per a Catalunya. Sota el lema "Ara més que mai, seny", ha reclamat un "govern de tots que respecti la llei a Catalunya".

Ball de xifres en el nombre d'assistents. Segons la Guàrdia Urbana, hi han participat 7.000 persones; l'organització, en canvi, xifra la concentració en 200.000 manifestants.

L'actriu Rosa Maria Sardà, l'ex-primer ministre francès Manuel Valls i l'exfiscal anticorrupció Jiménez Villarejo han encapçalat la manifestació constitucionalista promoguda per Societat Civil Catalana d'aquest diumenge matí a Barcelona.

La concentració ha anat des del passeig de Colom fins a l'estació de França, on estava situat l'escenari per fer els parlaments finals.

 

L'actriu Rosa Maria Sardà ha reclamat "respecte dels polítics" i diu que "ja n'hi ha prou".

L'actriu demana que "plantem cara, però sempre amb la mà estesa tot i que hi hagi polítics que ens volen separar."

Sardà assegura que cal que hi hagi enteniment entre les persones i que "els catalans ens tornem a unir. No ens podem continuar separant els uns dels altres".

"Ara cal actuar amb la raó, no amb la passió. Els nacionalismes d'aquí i d'allà em fan molt de 'iuiu'."

 

Sota els lemes "Ara més que mai, seny" i "Volem un govern per a tots els catalans", també hi han participat el delegat del PP a Catalunya, Enric Millo; la ministra de Sanitat, Dolors Montserrat; el líder de Ciutadans, Albert Rivera, i el del PSC, Miquel Iceta.

Societat Civil Catalana ha xifrat l'assistència en 200.000 persones.

 

 

Jordi Cañas, exdiputat de Ciutadans, ha assegurat que més de 200.000 persones han participat a la manifestació #Seny18M:

"Avui tripliquem. Diumenge hi va haver una manifestació dels que volen trencar Catalunya. Avui és una concentració com Déu mana."

La Guàrdia Urbana, en canvi, ha assegurat que han sigut 7.000 els assistents a la manifestació d'aquest diumenge.

Iceta, Rivera i Valls participen en la manifestació

El líder dels socialistes catalans, Miquel Iceta, reclama la formació d'un govern i acabar amb la vigència de l'article 155:

"Avui ens estem aplegant indignats pel fet que no hi ha govern encara a Catalunya amb la necessitat que ben ràpidament acabi la vigència de l'article 155, a través de l'elecció d'un president o una presidenta, o la formació d'un govern que hauria de treballar, com diu el lema de la manifestació, amb seny, és a dir, dins de la legalitat i pensant en el conjunt del país i no només en una meitat."

 

 

L'ex-primer ministre francès Manuel Valls avisa que Catalunya només té sentit dins d'Espanya i que intentar canviar fronteres dins d'Europa és una bogeria. En una entrevista a "El suplement", de Catalunya Ràdio, l'expolític socialista entén que el procés ha tocat fons. Valls assegura que, ara, el que més el neguiteja són les divisions dins de Catalunya:

"Em preocupa molt les fractures a la societat catalana, a la societat, a les famílies. Avui potser em preocupa més, no la relació entre Catalunya i Espanya, perquè crec que el procés separatista avui no té cap sentit, i ha fracassat, sinó les fractures en una societat."

Albert Rivera assegura que "Catalunya necessita posar-se en marxa" i demanar que els líders separatistes reconeguin en públic el que diuen en privat, "la seva falta d'unitat i que el procés està mort."

"Tornem a ser aquí per demanar un govern per a tots els catalans. Sabem que això és difícil amb els separatistes al capdavant, però avui és important recordar que per primera vegada en democràcia, en 40 anys, Ciutadans va aconseguir guanyar les eleccions als separatistes, vam aconseguir més vots i més escons. Hi ha una majoria social que no és separatista."

Desconvocada a Madrid

Aquest dissabte, Societat Civil Catalana també havia convocat una manifestació a Madrid. Mitja hora abans de començar la va desconvocar, al·legant que feia mal temps.

 

Manifestacions a Barcelona

Aquesta és la quarta convocatòria de Societat Civil Catalana a Barcelona.

La gran manifestació del 8 d'octubre amb el lema "Prou: recuperem el seny!" reclamava la unitat d'Espanya. El 23 d'octubre van convocar-ne una altra per donar suport a l'aplicació de l'article 155 de la Constitució ja que ho consideraven "una mesura necessària". La tercera convocatòria va ser el passat 29 d'octubre sota el lema "Tots som Catalunya; per la convivència, seny".

ARXIVAT A:
Societat Civil CatalanaProcés català
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut