L'Ayda en el moment que l'han trobat amb vida i sana i estàlvia sota la runa (Reuters)
L'Ayda en el moment que l'han trobat amb vida i sana i estàlvia sota la runa (Reuters)

"Soc l'Ayda, estic bé": rescaten una nena 90 hores després del terratrèmol de Turquia

Estava en perfecte estat esperant que la traguessin del forat on havia quedat encaixada

Redacció/AgènciesActualitzat

El buit que hi havia entre el taulell de la cuina i la rentadora ha estat l'espai que ha salvat la vida d'una nena de 4 anys, l'Ayda Gezgin, rescatada sota la runa d'un edifici que va caure en el terratrèmol de divendres a Esmirna, a la costa oest de Turquia.

L'han trobat quan ja havien passat més de 90 hores, gairebé quatre dies, des de l'ensorrament i les esperances de trobar supervivents disminuïen per moments.

Per això, quan als equips de rescat han sentit una veu han vist la llum. "Soc l'Ayda, estic bé", ha dit la nena. "Espera, que et traiem", han respost els rescatadors.

Han trigat una hora i mitja per poder-la rescatar. Quan han arribat al lloc on era l'Ayda estava asseguda a la cuina, conscient i sense danys aparents.

"No li havia passat res. Estava asseguda, esperant i ha somrigut", ha explicat un socorrista que l'ha tret d'entre les runes.

El metge que l'ha acompanyat en ambulància ha confirmat que estava bé, que no tenia contusions ni esgarrapades ni, tampoc, lesions internes.

El que sí que tenia és molta gana. Un cop a l'ambulància ha demanat mandonguilles i iogurt líquid.

Moment del rescat de l'Ayda (Reuters)
Moment del rescat de l'Ayda (Reuters)

La seva mare no ha tingut tanta sort. El ministre de l'Interior turc ha confirmat que poc després del rescat de l'Ayda han trobat el cos sense vida de la mare.

El seu pare, Ugur Gezgin, exentrenador de futbol, i el seu germà Atakan s'havien salvat perquè no eren a casa en el moment de l'ensorrament. Ara els tres estan junts.

Aquest dilluns els equips de rescat van trobar amb vida dues nenes més: una de tres anys i una altra de 14.

La xifra de morts pel terratrèmol de divendres ja puja a 107. Esmirna és l'única província turca on s'han comptabilitzat víctimes mortals, 105, a les quals se n'afegeixen dues més a l'illa grega de Samos. Un miler n'han resultat ferides i un centenar han estat rescatades amb vida.

Aquest ha estat el terratrèmol més mortífer a Turquia dels últims nou anys. El 2011, en un altre terratrèmol a ciutat de Van, hi van morir 500 persones. Aquest febrer, en un altre moviment de terres, en aquest cas a Elazig, hi van haver 41 víctimes mortals.

 

 

ARXIVAT A:
Turquia
Anar al contingut