Salut vol centrar els recursos sanitaris en l'atenció a les persones amb símptomes (Europa Press/Jordi Boixareu)

Soc contacte estret? El test de Salut per verificar en menys d'un minut si t'has d'aïllar

RedaccióActualitzat

"Has estat en contacte amb una persona positiva de Covid-19?" Aquesta és la primera pregunta del qüestionari que proposa la web contacteestret, posada en marxa pel Departament de Salut per mirar de reduir les consultes a l'atenció primària i al telèfon 061 que es poden resoldre sense la intervenció d'un professional sanitari.

Es vol, d'aquesta manera, poder centrar els recursos sanitaris en l'atenció a les persones que tinguin símptomes o altres problemes de salut.

El qüestionari funciona amb preguntes que es responen amb un sí o un no.

Així, per exemple, si es respon afirmativament a la primera pregunta, la següent és: "Saps quan van començar els símptomes de la persona positiva de Covid-19 amb la qual has estat en contacte?"

I la següent planteja si s'ha estat amb la persona positiva "entre les 48 hores prèvies a la prova/confirmació i la data d'avui".

Altres preguntes són si s'ha estat més de 15 minuts amb el positiu, a quina distància o si es portava mascareta.

 

Com a molt cal respondre a 8 preguntes senzilles. Salut assegura que el qüestionari es completa en menys d'un minut.

Al final, si el resultat és que no s'és contacte estret, es recorden les mesures de protecció (distància, mascareta...).

Si el resultat és que s'és contacte estret, en canvi, la web ens demana que ens aïllem a casa deu dies i que el positiu informi que som contacte estret a través de l'eina digital contactecovid.cat.

També hi ha l'opció que l'usuari sigui contacte estret, però estigui vacunat. La web, aleshores, diu que no cal aïllar-se, però sí ser conscient que es pot estar covant la malaltia.

En qualsevol cas, sempre es recorda que si es tenen símptomes sí que cal contactar amb el centre d'atenció primària o trucar al 061.

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19
Anar al contingut