Alexander Dmitrenko, al FAQS aquest dissabte
Alexander Dmitrenko, al FAQS aquest dissabte
Entrevistat, a "Preguntes freqüents"

"Soc apolític i no soc espia": Dmitrenko nega intermediar amb Rússia per la independència

L'empresari explica al "FAQS" que feia de pont per fomentar relacions comercials entre Catalunya i Rússia, després que el New York Times l'acusés de buscar amb Josep Lluís Alay el suport del Kremlin a la independència

Actualitzat

L'empresari Alexander Dmitrenko ha negat al FAQS haver ajudat el cap de l'oficina de l'expresident Puigdemont, Josep Lluís Alay, a buscar el suport de Rússia per crear infraestructures per a una Catalunya independent, tal com va publicar divendres el New York Times.

Dimitrenko ha afirmat que ha viscut més de la meitat de la seva vida a Catalunya, que ha tingut empreses aquí i que va crear una associació empresarial per connectar gent de parla catalana i de parla russa. També ha explicat que va facilitar els contactes perquè Alay, expert en el Tibet, fes dues conferències en una universitat de Moscou:

"[Amb Alay] ens coneixem i jo el considero un mentor, l'escolto molt. Hem estat junts a Rússia dues vegades."

Segons el diari nord-americà, Alay i Dmitrenko haurien buscat assistència tècnica i financera de Rússia per a la "creació dels sectors bancari, energètic i de telecomunicacions separats d'Espanya" i haurien consultat un líder criminal rus per finançar les seves activitats.

Sobre els missatges publicats pel rotatiu, afirma: "Unes paraules tretes de context es poden interpretar d'infinites maneres (...). Si tens la mania de trobar la russofòbia o les conspiracions i intoxicar el context, ho faràs."

"Estic sorprès i indignat i una mica afectat per tot això", ha dit Dmitrenko. Ha explicat que fa un any li van denegar la nacionalitat espanyola al·legant que tenien "coneixement provat" de la seva feina pels serveis d'intel·ligència russos i que treballava pel crim organitzat d'aquest país.

El cap de l'oficina de Puigdemont, Josep Lluís Alay, va explicar divendres al "Més 324" que els seus contactes amb Rússia eren per difondre la causa independentista i preparar possibles visites de l'expresident.

 

 

ARXIVAT A:
IndependènciaCarles PuigdemontRússia
Anar al contingut