La boira, possible causa de l'accident (EFE)

Sobreviuen al xoc d'una avioneta contra una torre elèctrica als EUA després d'un llarg rescat

L'aparell va quedar suspès a 30 metres d'altura i van trigar 7 hores a evacuar-los, amb fractures i hipotèrmia, però no es van electrocutar perquè l'impacte va tallar el corrent

Els ocupants d'una avioneta han sobreviscut al xoc contra una torre elèctrica, a Maryland, als Estats Units. L'aparell en què viatjaven les dues persones es va estavellar diumenge contra una torre d'alta tensió, probablement després que el pilot perdés l'orientació a causa de la boira.

Per sort, el corrent elèctric va quedar desconnectat a causa de l'impacte i no es van electrocutar. Després de passar 7 hores suspesos a 30 metres d'altura, el pilot i el passatger van poder ser rescatats amb diverses fractures i hipotèrmia, però vius. El sinistre va deixar sense llum una àmplia zona.

 


L'accident va passar cap a dos quarts de 6 de la tarda a Gaithersburg, a Maryland, prop de Washington DC. L'avió, un Mooney M20J, volava des de Westchester, a Nova York, i havia d'aterrar a Montgomery Airpark, a prop del lloc de l'accident.

Les condicions meteorològiques eren d'humitat i boira, segons els Bombers i Rescat del comtat de Montgomery, i probablement aquesta és la raó perquè l'aparell volés més baix del compte. El cap dels bombers, Scott Goldstein, ha explicat que l'avioneta va quedar incrustada a la torre i suspesa a uns 30 metres d'altura, fet que ha provocat que les tasques de rescat fossin tan llargues.

 

Abans de poder baixar els ferits, els equips de rescat han estat en contacte amb ells tota l'estona a través dels seus telèfons mòbils. Les feines per treure els ocupants de l'avioneta no han pogut començar fins a la mitjanit, ha dit Golstein.

"El desenllaç es va iniciar just a mitjanit. L'avió va quedar assegurat a les 24.16. El primer pacient baixava a les 24.25. El segon pacient baixava a les 24.36. Tots dos pacients han estat traslladats des del lloc dels fets a centres hospitalaris de la zona local amb ferides greus."

Els equips d'emergència aquest dilluns treballaven per retirar l'avió de les línies elèctriques, han informat des de l'Oficina de Gestió d'Emergències i Seguretat Nacional del Comtat de Montgomery.

Una grua ha baixat després del rescat a l'aparell de la torre (Reuters)

Tall subministrament elèctric

El tall d'electricitat que va causar l'impacte de l'avió va salvar la vida als tripulants, però va deixar sense llum una àmplia zona, inclosos dos hospitals, que van haver d'activar els generadors d'emergència.

L'empresa de serveis públics de la zona de Washington, Pepco, ha dit que ja s'ha restablert el servei elèctric a tots els clients que havien estat afectats. Ara, ha dit la companyia, s'està estabilitzant la torre elèctrica i avaluant els danys abans de començar la reparació.

Goldstein ha afegit que els dos hospitals també funcionen a ple rendiment després d'haver hagut de limitar el consum d'electricitat.

ARXIVAT A:
PolicialEstats UnitsMobilitat
Anar al contingut